Hibiszkuszos, narancsos-szedres limonádé / 2 pohár
2 ek hibiszkusz tea
4 dl + 2 dl víz, mentes víz, tisztított víz, kinek mi van
3 ek nyírfacukor, finomítatlan nádcukor, méz..
1 narancs (nem bio, de jobban csúszott volna;)
1 marék szeder (fagyasztott szeder)
Elkészítjük a teát 4 dl vízben, minimum 5 percig áztatjuk a szárított hibiszkusz virágokat, feloldjuk benne a nyírfacukrot, majd teljesen kihűtjük. Felszeleteljük a narancsot, poharakba szórjuk a szederrel, kicsit meg nyomkodjuk kanállal, hogy kiadják a levüket, felönjük a teával, vízzel és beledobunk jégkockákat.
A hibiszkusz teában az is jó a gyönyörűséges színén és kellemesen savanykás ízén túl, hogy gyógyhatással rendelkezik. Méghozzá frissít, hűsít és a magasvérnyomásban szenvedőknek is segítséget jelenthet. Jót tesz az emésztőrendszerünkkel, fájós torkunkkal és C vitamin tartalmánál fogva lerobbant immunrendszerünkkel. Jó érzéssel kortyolgattam az biztos :))