4 szép szelet tarja, fél csokor spárga és egy nagy adag friss zöldség kellett ehhez az ebédhez. Próbálok így a nyár küszöbén könnyebb fogásokat készíteni, azért ez így nem sikerült a leglájtabbra, de finom volt az kétségtelen:)
Hozzávalók
4 szelet sertés tarja
só
páchoz
1 nagy fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek mustár
1 tk őrölt kömény
őrölt bors
olíva olaj
A husit előkészítjük, kicsit keveregetjük és az inakat egy éles késsel óvatosan vágjuk át. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, beleszórjuk egy edénybe amibe majd belefér a 4 szelet husi, hozzákeverjük a mustárt, őrölt borsot és a köményt, majd egy kis olajjal hígítjuk. Bekenjük a páccal a hús mindkét oldalát és az edénybe fektetjük őket, ha pár óránál tovább tervezzük pácolni a husit, akkor felöntjük annyi olíva olajjal amennyi ellepi és az edényt lezárjuk és így tesszük be a hűtűbe, nálam mivel elutaztunk hétvégére és már nem maradt időm pénteken megsütni, 2 napig csücsült a hűtőben. Kontaktgrillben sütöttük meg és arra kell vigyázni, hogy a pácban nincs só, így sütés előtt/után ne felejtsük el megsózni.
Grill zöldségek
1/2 padlizsán
1/2 cukkini
4 db újhagyma
1 lilahagyma
1 kis cikk kelkáposzta
1 répa
Szintén kontakt grillen sültek.
Camambertes spárga szósz
Először a spárgákat is grillezni szerettem volna, de a kedves berzenkedni kezdett a zöldség mennyiség miatt, mert, hogy ő sütögette a dolgokat. Így készült a spárgából szósz, amit így utólag nem bánok, mert finomra sikeredett.
1/2 csomag zöldspárga
1 kis fej hagyma v. 3-4 újhagyma
kicsit több mint, fél camamber sajt (125 grammos, a többit részét valami baleset érte:)
1 ek liszt
2 dl tej
1 ek olíva olaj
só, őrölt bors
A spárgát alaposan megmossuk ha szükséges megpucoljuk, én levágtam az alsó részükből kb. 3-4 centit ezt nem használtam fel. A maradék spárgákat még ketté vágjuk és az alsó részét apróra aprítjuk. A hagymát szintén felaprítjuk és 1 ek olíván az aprított sprágával együtt megpároljuk a végén picit pirítjuk aztán lehúzzuk a tűzről és hozzá keverjük a lisztet és felötjük a 2 dl tejjel beleszórjuk a spárga maradékát és puhára főzzük 10 perc alatt. Mielőtt teljesen megpuhulna belemorzsoljuk a camambersajtot ami szépen elolvad a szószban, végül sózzuk, borsozzuk, botmixerrel pürésítjük.
Hozzávalók
4 szelet sertés tarja
só
páchoz
1 nagy fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek mustár
1 tk őrölt kömény
őrölt bors
olíva olaj
A husit előkészítjük, kicsit keveregetjük és az inakat egy éles késsel óvatosan vágjuk át. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, beleszórjuk egy edénybe amibe majd belefér a 4 szelet husi, hozzákeverjük a mustárt, őrölt borsot és a köményt, majd egy kis olajjal hígítjuk. Bekenjük a páccal a hús mindkét oldalát és az edénybe fektetjük őket, ha pár óránál tovább tervezzük pácolni a husit, akkor felöntjük annyi olíva olajjal amennyi ellepi és az edényt lezárjuk és így tesszük be a hűtűbe, nálam mivel elutaztunk hétvégére és már nem maradt időm pénteken megsütni, 2 napig csücsült a hűtőben. Kontaktgrillben sütöttük meg és arra kell vigyázni, hogy a pácban nincs só, így sütés előtt/után ne felejtsük el megsózni.
Grill zöldségek
1/2 padlizsán
1/2 cukkini
4 db újhagyma
1 lilahagyma
1 kis cikk kelkáposzta
1 répa
Szintén kontakt grillen sültek.
Camambertes spárga szósz
Először a spárgákat is grillezni szerettem volna, de a kedves berzenkedni kezdett a zöldség mennyiség miatt, mert, hogy ő sütögette a dolgokat. Így készült a spárgából szósz, amit így utólag nem bánok, mert finomra sikeredett.
1/2 csomag zöldspárga
1 kis fej hagyma v. 3-4 újhagyma
kicsit több mint, fél camamber sajt (125 grammos, a többit részét valami baleset érte:)
1 ek liszt
2 dl tej
1 ek olíva olaj
só, őrölt bors
A spárgát alaposan megmossuk ha szükséges megpucoljuk, én levágtam az alsó részükből kb. 3-4 centit ezt nem használtam fel. A maradék spárgákat még ketté vágjuk és az alsó részét apróra aprítjuk. A hagymát szintén felaprítjuk és 1 ek olíván az aprított sprágával együtt megpároljuk a végén picit pirítjuk aztán lehúzzuk a tűzről és hozzá keverjük a lisztet és felötjük a 2 dl tejjel beleszórjuk a spárga maradékát és puhára főzzük 10 perc alatt. Mielőtt teljesen megpuhulna belemorzsoljuk a camambersajtot ami szépen elolvad a szószban, végül sózzuk, borsozzuk, botmixerrel pürésítjük.
Az egész úgy ahogy van remek, de most ez a sajtos spárgaszósz fogott meg nagyon. Lehet, hogy hamarosan én is kipróbálom!
VálaszTörlésKedves Napmátka:) hát köszönöm:)
VálaszTörlés