2009. szeptember 30., szerda
Padlizsános cukkinis kusz-kusz
Sokszor készítek magamnak ebédre valami egyszerű ételt, ami általában zöldségfélékből és bulgurból/kusz-kuszból vagy valamilyen rizsből vagy lencse féléből áll. Ezekből dobálom a wokba illatos fűszerekkel éppen a hűtő tartalma és kedvem szerint ami tetszik vagy megkívánom.
Ez az étel most így alakult:
3 vastag karika padlizsán
5-6 karika cukkini
1/2 lilahagyma
1/2 csípős kápia paprika
1 tk kurkuma
1 kis maréknyi bazsalikom
1 tk fahéj
3 ek kusz-kusz
Előkészítettem a zöldségeket: a lilahagymát felszeleteltem, a padlizsánokat felkockáztam, a cukkini karikákat pedig félbe vágtam, a csípős kápiát kis kockákra aprítottam.
Wokban olajat hevítettem, rádobáltam a zöldségeket, sütöttem őket amíg épphogy megpuhultak és egy kicsit meg is pirultak. Fűszereztem a kurkumával és a fahéjjal, valamit a bazsalikommal. Végezetül hozzákeverem a kusz-kuszt és öntöttem hozzá kb. fél dl vízet, jól átkeveretem és lefedtem egy fedővel a wokot és úgy hagytam legalább 15 percig pihenni. Ennyi idő elég volt ahhoz, hogy a kusz-kusz megpuhuljon és az étel elkészüljön és már dobozolhattam is be másnapra az irodába ebédre.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mindig elhatározom, hogy kipróbálom a kusz-kuszt, azután valahogy elfelejtem dolgot.
VálaszTörlésA padlizsánt, cukkinit meg szinte mindenhogyan szeretem.
Szóval lesz kusz-kusz is már egyszer, de tényleg...:)
Próbáld ki, mert nekem bevált nagyon, a bulgur és a kusz-kusz felfedezése nagy újdonság volt a "szokványos" rizs, krumpli mellett.
VálaszTörlés