Így télen nem sok kedvem van ahhoz, hogy a boltokban kapható paradicsomokat megkóstoljam, így marad helyette például az aszalt paradicsom, ami még magában őrzi a napfényt és nem keltetett:) Kétféle verzió is készült belőle, annyiban küldönböztek, hogy az első szárítottból a második pedig olívaolajban eltett aszaltparadicsomból készült. Az első is finom, engem az olajbogyó pástétomra emlékeztetett (ami szintén egy ideje tervben van:), de a második amit rendszeresíteni fogok. Alapvetően annak ajánlom, aki nagyon szereti az aszalt paradicsom ízét, főleg egy kis szardella ízzel megtámogatva. Gondolkodtam a fűszerezésén, de elsőre inkább kipróbáltam egyszerűbben, de pl. egy kis bazsalikom biztos még dobna rajta, a második verzióval már kicsit bátrabb voltam és egy kis citromhéj teszi számomra többek között felejthetetlenné. Píritósra vékonyan kenve eszegettem jó pár reggelire ezeket krémecskéket, mert, hogy csak nekem ízlett:)
I. verzió
Hozzávalók:
100 g ricotta
6 db szárított paradicsom
2 szardella (olajban)
pici só
őrölt bors
II. verzió
3 db olíva olajban eltett aszalt paradicsom, plusz 1-2 evőkanál az olajból
3-4 kapribogyó
2 db szardella (olajban)
2 ek túró vagy persze itt is lehet ricotta
csipet reszelt citromhéj
pici só, őrölt bors
Az szárított paradicsomot kb. 2 órán keresztül vízben áztattam felhasználás előtt, hogy megpuhuljon. Aztán az elkészítés továbbiakban az összes hozzávaló összemixeléséből állt mind két esetben.
Júúúúúúj... de finoman hangzik. Úgy látszik mégiscsak utána kell járnom újfent aszalt paradicsomnak, mert Apa is hiányolja egy ideje. :)De most már jó okom is van rá, mert valamelyik kencét muszáj lesz kipróbálnom :)))
VálaszTörlésSzia Bodza! Örülök, hogy tetszik, próbáld ki;) Én még nyár végén vettem az aszalt parikat, a Nagycsarnokban az Ázsiában! A 2. nekem nagyon bejött a citromhéj miatt:) olyan jó kis friss lett!
VálaszTörlés