Nagyon eredeti kezdeményezést indított Autumn a Kutya és Konyha blog szerzője Online Vacsoracsata néven. Kedves invitálására csatlakoztam a játékhoz.Végül nem kellett sokat gondolkodnom, hogy mit készítek, mert már nagyon újbóli elkészítésre, fotózásra és posztolásra várt ezt a fogás, most készítettem el negyedjére 2 hónapon belül. Remélem a csapattársaknak is ízleni fog:) Élesben elé biztos társulna mellé egy leves és egy desszert. Mondjuk pasztinák krém leves pirított szalonnával és valami kis izgire ízesített creme brulee;) Ez így szerintem aktualitása miatt akár egy kerek kis Valentin napi menü sor is lehetne:) Ja és szavazni is lehet a szimpatikus ételekre, szóval a játék szabályai itt olvashatók és akinek tetszik amit készítettem , az a név azaz Ízlésszindróma kommentbe küldésével péntek éjfélig itt tud szavazni ;))
Készült barátnős összejövetelre, ahol rögtön szárnyra is kelt a recept és örvendeztettet meg férjeket szülinapjukon és további baráti főzőcskéken is elkészült.
Ez egy nagyon jól variálható étel, sokféle aszalt gyümölccsel és csonthéjassal működik (pl: aszalt barack, szilva, ananász, fenyőmag, dió, mogyoró..stb) A husin is lehet változtatni én kipróbáltam már kacsamellel is, úgy is működött. (A kacsamellet előtte elősütöttem, bőröstül vágtam kis kockákra és úgy használtam a továbbiakban.)
Hozzávalók -2 személyre, amit nem tart sokba 5-re átszámolni:)))
400 g csirkecomb filé
70 g mandula
50 g aszalt áfonya
1 ek méz
1 dl száraz fehérbor
3 szál friss kakukkfű
őrölt bors, só
A mandulát meghámozzuk, azaz egy tálkába szórjuk, vízzel felengedjük és nagy fokozaton a mikróba tesszük 2 percre. Kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a mandulákat a héjukból. Miközben vigyázunk a kezünkre nehogy még túl forró legyen a víz. Papír törölközőn leszárogatjuk és egy serpenyőben picit megpirítjuk.
A csirkecombot kockákra vágjuk és egy tálban összekeverjük az áfonyával, mandulával, mézzel, fehérborral, kakukkfűvel, sóval, borssal és minimum egy fél órára hűtőbe tesszük.
Egy sütőtálba tesszük a csirkés-mandulás-áfonyás egyveleget és alufóliával letakarjuk. Vagy vastagabb alufóliákból nagyobb darabokat készítünk elő, két részre osztjuk a mennyiséget és batyukat formázunk belőle.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, majd még további 5-10 percig úgy, hogy levesszük az alufóliát és ha túl sok a leve leöntünk egy kicsit és megpirítjuk a tetejét. Krumplipürével vagy "Roast potatoes"-zal is nagyon fincsi;)
Magyar Konyha 2007. júniusi számból származik a recept ötlete.
Ezt igazán jól összeputtyantottad:DDD
VálaszTörlésNagyon bejön!!
szia Dóra, köszi:) ezt a mega-giga gyorsaságot;)))
VálaszTörlésEz nekem is ízlene, nagyon! :))
VálaszTörlésNagyon szívesen megkóstolnám, annyira finomnak tűnik!!!
VálaszTörlésMondom én, hogy Te is totálisan a szájízem szerint főzöl!
VálaszTörlésTeljes megelégedéssel nyomnék rá 10 pontot :-)
Kedves Ami és Mézeskalács! Nagyon örülök, hogy ízlene nektek:) próbáljátok ki egyszer, mert tényleg nagyon jóóóó! vagy hát így virtuálisan jó étvágyat:)))!!
VálaszTörlésSzia Viki!! hát igen-igen, ez nagyon sokszor eszembe jutott már nálad nekem is;)))) tetszene ám az a 10 pont;))
VálaszTörlésHmmmmm. Megkóstolnám!
VálaszTörlésFeltettem a blogra, indulhat a szavazás Ízlésszindrómára! :)))))
Tipikusan az az étel, amit itthon egyenlőre nem fogok elkészíteni, mert csak néznének rám, és főzhetném a virslit, de étteremben magamnak biztos hogy választanám! Nagyon jól néz ki, és igazán könnyű elképzelni az ízeket együtt!
VálaszTörlésFel kell kötnöm a gatyát :)vagyis inkább a kötényt!
VálaszTörlésKedves Autumn, nahhh most izgulhatok, hogy szavaz-e valaki:))izgulok:))
VálaszTörlésKedves kikocs, biztos a sok gyerkőnek, sokféle az ízlése, egyébként nálunk is néha vékony jég az édesbe hajló főétel!
Nem is értem egyébként, hogy ha én szeretem, és szívesen eszek ilyeneket, ők miért nem! Már kitaláltam, hogy viszik még a nagyszülők ezeket a gasztrobarbárokat magukhoz a nyáron, és ha majd kettesben leszünk, bizony megcsinálom! :)
VálaszTörlésÉn még megvárom a többieket is, mit főznek, de ha pontoznék 10 pontos lenne ez a kaja nálam is, az tuti! Nem kell neked aggódni, hogy nem mennek majd a szavazatok! :)
istenien hangzik :)) aszaltgyümölcs és csonthéjasrajongó vagyok...sőt ki is próbálom, csak lecserélem karajra :)
VálaszTörlésjól kezdődik a hét :)))) hajrá-hajrá :)
Kedves Beastie, szerintem nem kell sokat tipródnod, mert szuper kaják vannak nálad is;)
VálaszTörlésKedves kikocs, hát igen, én csak 2 személyes konyhát viszek, de tudom miről beszélsz;) van egy kis házi finyám:), plusz egy kutyus, na ő se eccerű:) örülök, hogy szánsz a saját ízlésedre is alkalmat! ez fontos! Köszönöm, a második 10 pont, hát nagyon mosolygok!!
Szia Versenytárs! Első körben lehet rám is meredten néznének a családtagok, no de van benne csirkecombi, így azt hiszem ennék. A kakukkfű is jó benne.
VálaszTörlésElég magasra tetted a kezdőlécet. Na, még gondolkodom hogy s mint, ma úgy is csak most lett internetünk.
Én vevő vagyok az ilyen újdonságokra és különleges dolgokra:-)
VálaszTörlésSzavazással megvárom a pénteket:-)
Izgalmas, nagyon finom lehet
VálaszTörlésKedves Igorka, karajjal is finom lehet, kíváncsi vagyok majd a tapasztalatokra!
VálaszTörlésKedves 4Gyerek, szerintem megkóstolnák a babák is biztos:) örülök, hogy tetszik, kíváncsian várom, hogy mi készül nálatok!!
Gesztenye kedves, akkor hasonló lehet az ízlésünk;)
Sziia Bia, szerintem tégy egy próbát valamikor, mert tényleg nagyon jó:))
Nem tudom eldönteni, Szindri, hogy Te most nagyon lelassultál vagy éppen hogy felpörögtél... Már egy hónapja nem főzöl semmit? :)
VálaszTörlésSzia trendo, hát én sem;) de azért néha eszem is valamit, és néha főzök is olyat amit posztolnék, de aztán úgy érzem evés közben, hüüm ez jó-jó, de valami kimaradt belőle, pl: paradicsomos babon sült csirkecomb, paradicsomos vöröslencse főzelék krumplival, mindkettő finom volt, de ezért, majd újra csinálom őket:)
VálaszTörlés