Még hétvége előtt készült ez a pikk-pakk desszert, mielőtt elutaztunk pár napra Sarmira, ahol tavaly is jártunk és újra élvezhettük a helyiek elképesztő vendég szeretetét, terüjj-terüjj asztalkámmal, isteni padlizsánkrémmel, irkasalátával, csorbákkal, friss disznó vágásból származó sült husikkal, gretárral, muzséj-jel, töpörtyűvel. Szóval párnapig kb. csak dinnyén kéne élnem:))) Na de térjünk vissza a túrókrémhez, ami tényleg nagyon fincsi volt, pedig kb. 5 perc volt elkészíteni, én nagyon szeretem az ilyen túrós-gyümölcsös krémeket, aránylag sűrűn készítek ilyesmit, viszont egyre kevésbé veszem meg a bolti nyalánkságokat.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
a barackos részhez:
6 db zamatos sárgabarack
12 db amaretti keksz
3 ek barna nádcukor
a túrókrémhez
25 dkg túró
2 ek tejszínes sajtkrém
1/2 rúd vanília
3 ek cukor
Külön tálkába tesszük a hozzávalókat és botmixerrel és kikeverjük. A túrókrémnél a vaníliát ketté vágjuk és a kikapart magokat tesszük a krémbe, de használhatunk vanília eszenciát is természetesen. (én nagyon szeretem látni a fekete kis pöttyöket, de egyszer azért csinálok esszenciát, mert azért kiadósabb.) Aztán óvatosan poharakba rétegezzük a krémet és minimum egy 20 percre betesszük a mélyhűtőbe. 2-3 személyes mennyiség.
Én erről még lemaradtam, pedig kár lett volna:)
VálaszTörlésSzia Kata, dehogy maradtál, hát itt vagy;) bár azt mondta a zöldséges, hogy nem sokáig lesz már sárgabarack sajna.
VálaszTörlés