A juhtúrós változatnál felderültem, hogy már csak egy picit kéne módosítgatni az ízeken és meg lesz a házi magyaros vajkrémem. A sült paprikától gyönyörű színt és egy kis pikáns ízt is kap, de került bele még a kis piros és zöld darabkákat utánozandó felcsíkozott paprika és csemege ubi. Amivel talán legközelebb még lehetne gazdagítani egy kis zeller vagy hagyma aroma, de enélkül is nagyon megvoltam elégedve a hasonlatossággal:)
Hozzávalók
100g tejszínes krémsajt
40 g vaj
2 sült kápia paprika
2 kisebb csemege uborka
nagy csipet őrölt kömény és citromhéj
só, őrölt bors
A kápia paprikákat sütőben megsütjük, kb. 25-30 perc. Aztán műanyag dobozkába zárjuk őket egy 15 percre, aztán leszedjük a héját, kiszedjük a csumát és a magokat. Az egyik paprika felét félretesszük. A többit egy tálba tesszük és hozzáadjuk a sajtkrémet, a vajat a citrom héjat és a fűszereket és botmixerrel összekeverjük. A csemege ubit és a fél paprikát apróra csíkozzuk és a krémhez keverjük. Minimum 1-2 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt, de nem árt neki egy éjszaka sem .
Hű Csajszi! Ez ám a kence!!!
VálaszTörlésNagyon szeretem a magyaros vajkrémet, de én is ritkán veszem :-)
Ezt kipróbálom, de ki én! Friss kiflivel!
Juppy!! Örölök, hogy kipróbálod. Fincsiiiiiiii, főleg kiflivel:)
VálaszTörlésNagyon ínycsiklandó! És szeretjük :)
VálaszTörlésA boltival igazad van.
Kedves Garffyka, örülök, hogy tetszik, próbáljátok ki egyszer, ha szeretitek. Ahhoz, hogy tényleg ne legyen benne semmi rosszaság, fontos, hogy a friss sajtkrémnél az összetevőkben a tejszínen kívül ne sok minden legyen felsorolva:) mert ezek között is akadnak meglepő összetételek.
VálaszTörlésEgy ropogós, frissen sült korpás stanglival az igazi! Hallgassatok az öregre!
VálaszTörlésKencének feldolgozva
VálaszTörlésa jó sok kápiát
szelíditheted anyósod
azt a hárpiát! :))
(Jelenlevő anyósok kivételek, ők már domesztikáltak!:)
Igaz, kéne sütnöm már kenyeret, zsömlét, akár korpás stanglit, majd egyszer csak így képzelem a mindennapokat:)
VálaszTörlésSzéna, szalma, petrence!
VálaszTörlésElfogyott már a kence!
(Igaz, nem véletlen! Politikusaink mindent rákentek az ellenfeleikre:)
Nem tudom, mi mindent értél el az életben, de egyet biztosan. Ha kápiát látok a piacon, mindig Te jutsz róla az eszembe. :)
VálaszTörlés:))))))))) hát akkor talán elértem valamit ez ügyben, mert még van kápia a piacokon:)) (de, mi lesz utána:))
VálaszTörlésUtána? Hát szedegeted a kamrapolcról lefele az eltett üvegeket... :) Lehet már egy vagonnal, ha kól számolom :)
VálaszTörlésIgen;) szütyködtem párat! a következő süti lesz, de utána hamarjában jönnek. Most éppen daráltpaprika krémet főzök;)
VálaszTörlés1 kg ringlószilva, néha az éretlenjéből is kevernek közé,1 fokhagymafej,1 csésze víz,15 g fahéj,1 csomó koriander zöldje, 1 csomó kapor zöldje, 1 cseresznyepaprika,só, 15 g feketebors vagy koriandermag
VálaszTörlésFőzzük vízben a ringlót 30-40 percig, 15 perccel a főzés vége előtt adjuk hozzá az aprított zöldfűszereket.Paszírozzuk át szitán, hogy magja-héja fennakadjon. Főzzük tovább a gyümölcshúst takarékon, amíg besűrűsödik, tegyük bele a tört fokhagymát, cseresznyepaprikát, fahéjat, borsot, forraljuk össze, majd hűtsük le.
Egyéni ízlés szerint lehet bele tenni almát, paradicsomot, almaecetet, olívaolajat is. A kész szószt sült húsokhoz, grillhez, szárnyashoz adjuk.
kedves trendo, köszi, aktuális ez a kis szilvás szósz. Nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet a végeredmény. A kapor és a szilva együtt nekem picit bizarr, de aztán lehet, hogy ízlene, mindenesetre izgalmas!
VálaszTörlés