2011. január 6., csütörtök

2011 Datolyás konyakos libamájpástétom



Eljött 2011, számomra van valami varázslatos ebben:), mindenesetre reményekkel telve vágok neki az új évnek, ehhez választottam illusztrációnak Iván édes-okos ábrázatát:) Mindenféle fogadalmakkal felvértezetten kezdem az évet, bár tudom nem szokott működni a fogadkozás, ezzel inkább nem foglalkozom és erősítem a pozitív változásokat és hiszek abban, hogy megvalósulnak, aztán, majd meglátjuk:)



A Karácsonyi Bloggertalálkozón kóstoltam bele Mahlzeit remek pástétomjába, amit tudtam, hogy reprodukálni kell. Egész hasonlóan szoktam készíteni, de megérte azt a pár különbséget foganatosítani:), például én korábban nem tettem bele vöröshagymát, de nagyon jót tesz az ízének.
Az ünnepek reggeleinek elmaradhatatlan kelléke nálam egy jó kis pástétom, persze extrább kivitelben. Simán csirkemájból is isteni és természetesen köszönő viszonyban sincs a bolti dolgokkal, plusz tényleg irtó gyorsan készen is van ezért érdemes belefogni olyanoknak is akik esetleg gyakorlatlanabbak.

Hozzávalók:
60 dkg pecsenye libamáj
8 db datolya
1 dl konyak
80 g vaj
1 vöröshagyma
3 ek tejszín
só, bors, kakukkfű


A datolyát felaprítjuk , 4 cl konyakkal összeforraljuk és kihűtjük. (Nekem flambírozni sikerült, óriási lánggal:))) A hagymát felaprítjuk, a májat  pedig felcsíkozzuk. 2 evőkanálnyi vajon egy serpenyőben megpároljuk a hagymát, ha már majdnem kész, belereszeljük a fokhagymát is. Kis kevergetés után  hozzáadjuk a májat és 2-3 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a maradék konyakot és további 5 percig hagyjuk a tűzön. Ha kicsit kihűlt áttesszük egy tálba. Én szeretem ha a pástétomban kis máj darabkák is vannak, ezért néhány sült májat kivettem és apró darabkákra vágtam. Hozzátesszük a májhoz a maradék vajat és tejszínt, datolyát majd botmixerrel pürésítjük. Visszakeverjük bele a májdarabkákat, kakukkfűvel, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Aztán jókat reggelizgetünk, vacsorázgatunk belőle. Gasztroajándéknak is kitűnő egy szép tálkában egy masnival:)

13 megjegyzés:

  1. Szia! Szeretnék linket cserélni Veled, kérlek látogasd meg a blogomat és erősítsd a jelenléteddel.... Én már meg is tettem Nálad! :)))
    Üdv,
    Kutya és Konyha
    http://kutyaeskonyha.blogspot.com/
    Nagyra értékelem az egészséges ételeidet!

    VálaszTörlés
  2. Szia, de aranyos vagy! Megyek persze;), nagyon tetszik az oldalad:), helyeseket írsz!

    VálaszTörlés
  3. Hmmmm...mennék szívesen hozzád egy kóstolóra:)

    VálaszTörlés
  4. Köszi! Nagyon örülök Neked!!!! :)

    VálaszTörlés
  5. Szia Kata!
    :)) hát gyere bármikor:)) tényleg!

    Kedves Autumn,
    hát én is;) a kutyik is iszonyat jó fejek!

    VálaszTörlés
  6. libamáj is jó, de a kutya valami imádnivaló
    Palkó fajta :)))

    VálaszTörlés
  7. Na jó, kikérem magamnak ezt az izgatást :-DD

    VálaszTörlés
  8. Szia Bianka, kössssssszi:))igen-igen Palkó fajta!! imádom a kis szőrös fejét:)


    Szia Viki, ennyi idő után egy kis izgatás csak belefér;)

    VálaszTörlés
  9. A datolya csak első pillanatra meghökkentő. Nagyon is el tudom képzelni, milyen jól harmonizál a konyakos májjal :) Jó kis recipe vendéglenyűgözésre is.

    VálaszTörlés
  10. Szia trendo, hát igen vittem vendégségbe is:), de magam miatt is kénytelen vagyok ilyeneket csinálni, mert különben elmegy a Péterkém:)

    VálaszTörlés
  11. Hogy kicsoda hová megy miért? :))))

    VálaszTörlés
  12. :)))) elmegy a Péterkém:), ez csak egy szólás mondás, Anyukám használja, kb. azt jelenti, hogy úgy legyen, ahogy nekem tetszik:), mert különben megy el a Péterkém;)

    VálaszTörlés
  13. :))))
    Már azt hittem, kismama vagy és "kívánós" :)

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz