2009. augusztus 9., vasárnap

Paprikás csirke benne főtt krumplival és megérkezés


Megjöttünk a nyaralásból! Ezzel a nagyon finom csirkepaprikással indítanék amit a párom kedves rokona csinált Battonyán, ahol hazafelé még megálltunk egy kis pihenőre és rögtön kaptunk finom kávét és egy szép tálkányit ebből a remek pöriből itthonra. Annyira szép és finom is volt, hogy le kellett kapnom a kis tálkákkal, amit Horezu-ban vettem, ahol egy gyönyörű kolostor található, amit pl. megnéztünk a nyaralás alatt, ahol egészen Sulináig, a Duna-deltáig jutottunk Romániai kirándulgatásunk során. Néhány szóban és képben hamarosan tervezek mesélni az élményeinkről.


A tálkákat a csajszikáknak szánom, de azért nem bírtam ki egyet vettem magamnak is. Mindenképpen gondoltam, hogy esetleg másnak is jól jön a recept ezért felteszem, mert nekem biztosan jól fog jönni, amikor majd megakarom csinálni legalább megtalálom itt a blogon.



Hozzávalók

1 csirke (kis fiatal pipiből készült, ha van rá lehetőség érdemes ilyenből készíteni

1 kanál zsír

1 nagy hagyma, felkockázva

1,5 ek. pirospaprika

1 zöldpaprika

1 paradicsom

1,5 kg krumpli

só, őrőlt bors


A csirkét megtisztítjuk és feldaraboljuk. A krumplikat meghámozzuk és nagyobb darobokra vágjuk őket, egy közepes krumplit 4 szeletre, nagyobbaknál azért többre. A felkockázott hagymát egy evőkanálnyi zsíron üvegesre pároljuk kb. 5 perc alatt, félrehúzzuk és mehet rá a pirospaprika, ezt összekeverjük, ennek olyan kis krémszerű dolgonak kell lennie. Rátesszünk a csirkét és felengedjük kb. a feléig vízzel, beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot, sózzuk, borsozzuk elkeverjük. A tetejére tesszük a krumplit, ilyenkor már nem szabad kevergetni, csak az edényt rázogatni, míg a krumpli és a csirke meg nem puhul.

5 megjegyzés:

  1. Horezu, Sulina, Duna delta... de szép helyek...

    A képek egyben üzenetek is. A paprikáscsirkés fénykép - azaz a krumpli/hús meghökkentő aránya - nekem azt sugallja, hogy XXL méretű bendő megtöltésére tervezték :-)

    VálaszTörlés
  2. igen tényleg gyönyörű helyek..., majd jön még pár kép róla.
    XXL pocak az van:))) több is:), de egyébként nem volt ez annyira nagy, a csirke bébi csirke volt, picike combikákkal, meg a tálkák is kicsik;) na de éhesek se maradtunk..

    VálaszTörlés
  3. Jó, hogy újra itt vagy! Szépek a tálkák, és remek ez a pörkölt, én is belekanalaznék!
    A Duna-delta nagyon érdekelne! Teszel fel róla képet? Várom a beszámolót!

    VálaszTörlés
  4. Sziiia Napmátka! persze-persze egyszercsak elkészülget majd a poszt és teszek fel képeket is, csak még válogatnom kell mert elég nagy mennyiségű fotót gyártottunk és sajnos nem sok időm van, de igyekszem...

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Egy jéték (ha van kedved...)
    http://napmatka.blogspot.com/2009/08/az-emberi-alapallasrol-is.html

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz