2009. október 19., hétfő

Spenótos-szalonnás csusza


Tényleg az ember egy kis hideg hatására újra elkezd vágyni a kicsit ütőssebb kaják után, ez a kis finom tészta is ennek a hozománya. Mostanában nagyon elmaradtam a dolgaimmal, de közben 2 vendégség is volt nálunk, ahol tényleg főzhettem rendesen, én ezt nagyon élveztem. Hozzáteszem azért jól el is fáradtam bennük:), de született sütőtökös-zsályás pogácsa 2 alkalommal is és lesz még további is:), kékszőlős kekszalapos csokitorta sült paprikás-aszalt paradicsomos gnocci és kacsás tagliatelle, amibe szintén csempésztem azért egy kis sütőtököt, most úgy érzem a kékszőlő és a sütőtök ami meghatározza a gondolataim egy jó részét:)))
Hozzávalók:

50 g kolozsvári szalonna
150 g spenót levél (fagyasztott)
1,5 ek liszt
1,5-2 dl tej
1 gerezd fokhagyma
250 g tönköly csusza tészta
1/2 fej vöröshagyma v. 1/2 szál póréhagyma
só, őrölt bors
Feltettem egy fazékban vizet forralni a tönköly csuszának. A szalonnát apró kockákra vágtam és megpirítottam egy wokban, majd kiszedtem a megsült kis darbkákat és félretettem. Kis kockákra vágtam a hagymát és azt is megpíritottam, rá dobtam a kiolvasztott és kinyomkodott spenótot, kicsit összeforgattam a hagymás olajjal és pár pillanatig a tűzön kavargattam, félre húztam és megszórtam a liszttel. Belereszeltem a fokhagyma gerezdet, sóztam és borsoztam. Apránként felengedtem a tejjel a mártást, pár percig forraltam és kevergettem, majd félre húztam. Az épp kifőtt csuszát beleszedtem a mártásba és a főző vízből pár kanálnyi vízzel hígitottam rajta. Tetejére reszeltünk egy kis trappistát és nagyon jót vacsiztunk belőle. Sajnos:)))))
2-3 személyes mennyiség

4 megjegyzés:

  1. Ebből nagyon szeretnék most egy nagy adagot, pedig már késő van az evéshez...:)

    VálaszTörlés
  2. Elhiszem:) nekem is volt némi bűntudatom utána:) de azért, megérte:), de nem minden nap van vacsora:))

    VálaszTörlés
  3. Ez annyira jól néz ki, mindenkép elkészítem a héten. Köszönöm a receptet!

    Manyesz

    VálaszTörlés
  4. Kedves Manyesz! Örülök neki, hogy tetszik! Jó étvágyat majd hozzá;))))

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz