2009. október 5., hétfő

Sült paprika krémleves chorizo-val



Nagy sütögetésben voltam pár napja, egy nagy tepsiben sütöttem egy óriási padlizsánt, amiből padlizsánkrém készült, aztán sült egy szintén jókora példány sütőtök, aminek egy részéből készült az alábbi császármorzsa, a maradékkal viszont én végeztem mert nagyon finom édes volt:) végül pedig 2 kápia paprikát is hozzácsaptam a süldögélő csapathoz, igazán nem teljesen egyértelmű szándékkal, de, hogy majd úgy is lesz belőle valami. Először a padlizsánkrémbe gondoltam, de aztán leves lett belőle, amit nem bántam meg, mert isteni finom. Hát már most nem tudom, hogy mit is csináljak sült kápiából legközelebb a sok mindenből ami egyszerre eszembe jutott, de a salátát, krémet és szószt biztos, hogy nem hagyom ki.

Hozzávalók - 2 főre

2 nagyobb kápia paprika
4 dl zöldségleves, bio leveskockából vagy ha van alaplé
1/2 vöröshagyma (ha kisebb mehet az egész)
1 gerezd fokhagyma
1 ek natúr joghurt, török 3,5 % nálam
1-2 ek olívaolaj

frissen őrölt fekete bors

tálaláshoz: 5 karika chorizo kolbász

A paprikát forró sütőben, kb. 20-30 percig sütöttem, egyszer megforgattam, ahogy kell kicsit szenesre sült itt-ott. A paprikának le kell húzni a héját, ezért valami úton módon gőzben kell tartani, hogy felpuhuljon, olvastam már olyat, hogy tegyük műanyag zacskóba vagy egy tálban egyszerűen folpakkal fedjük le, én most egy műanyag dobozkába zártam be olyan 10 percre. Szinte gond nélkül lejött a paprika héja, csak egy kis részen kellett jobban küzdeni vele, aztán magokat is kiszedtem és felcsíkoztam. A hagymát apróra vágtam és az olajon dinsztelni kezdem, belereszeltem a foghagymát picit még pirítottam, hogy kiadja az ízét és felöntöttem a levessel. Amikor forrni kezdett beletettem a paprikát, fűszereztem sóval, borssal, tettem bele egy nagy kanál joghurtot és levettem a tűzről majd botmixerrel megmixeltem, aztán még egy rottyanásra visszatettem a tűzre, kevertem bele 1 tk csípős paprikát és kész.

Tálalásnál a chorizót felcsíkoztam és beleszórtam a levesbe csak a szép fotó kedvéért szúrtam nyársra.

A receptet a No Salty-n találtam.

6 megjegyzés:

  1. Jesszusom, biztos valami elvonási tünet nálam, de megláttam azt a kolbászkarikát...
    És jöttem ámulni!
    Nagyon jó kis recept, gratulálok! (a kolbászkához meg mindenképpen!:))))

    VálaszTörlés
  2. Szia Szepyke! köszi:) a kolbászka a spanyoloknak köszönhető:)
    hát én voltam vegetáriánus, úgy 19-20 éves korom körül, ezen kb. 2 hónapos próbálkozásomnak, anyukám rakott krumplijából való kolbász kieszegetés vetett véget:)) úgyhogy vigyázz...:)

    VálaszTörlés
  3. Soha nem leszek vega, pont az ilyen kolbászkák miatt.... :DD

    VálaszTörlés
  4. hát igen:)))) én sem:)) de azért csökken a husi utáni vágyam az évek során.

    VálaszTörlés
  5. Tetszik ez a leves, és a kolbász tényleg ínycsiklandó, ki nem hagynám! Jó ötlet volt a nyárs is, akkor is, ha a fotó kedvéért.

    VálaszTörlés
  6. Szia Napmátka! végül is maradhat a nyárs és akkor arról is le lehet eszegetni a kolbászkákat:) ami lehet jó kis magyaros füstölt kolbi is.

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz