Hozzávalók:
60 dkg báránycomb (autentikusan igazodott a leveskéhez, mert Romániából kaptuk, házi vágásból)
1fej vöröshagyma
3 sárgarépa
2 fehérrépa
1 zellergumó
1 doboz tejföl
2 ek liszt
tárkony, lestyán, só és bors
citromlé vagy ecet
A húst hártyázzuk le és vágjuk apró kockákra. Tegyük fel főni egy megfelelő lábosban, apróra vágott hagymával, sóval és őrölt borssal. Főzés közben keletkező habot szorgosan szedegessük le. Amikor a hús már félig megpuhult tegyük bele a hasábokra szeletelt zöldségeket. Amikor minden puha habarjuk be tejfölbe kevert liszttel, picit forraljuk, majd mérsékeljük a lángot és végezetül keverjük el benne egy tojássárgáját. Szórjuk meg még friss lestyánnal és tárkonnyal. (Nálam utóbbiból csak szárított verzió volt itthon) Fogyasztáskor ízlés szerint savanyítsuk citromlével vagy ecettel.
Hmmmm, de szeretem az ilyen leveseket! Tárkony, lestyán... Jöhet!
VálaszTörlésA bodzás sör is :-))) Nagyon ügyi vagy!
Az ám, a csorba tipikusan román étel, és olyan, de olyan finom! Savanykás leves, bármikor jöhet!
VálaszTörlésSziia Viki! Köööööööööszi:))) A bodzás sör jóóó, épp most kaptam egy pohárral:) Tényleg jók az ilyen leveskék, finom krémes, de savanykás és a tárkony és a lestyán irtó jó együtt.
VálaszTörlésSzia Garffyka, Tényleg nagyon fini, én Romániában ismertem meg, de sok nép magáénak vallja, szerb, török, görög, bolgár verziója is van a csorbáknak. Tényleg bármikor jó ,de nekem nagyon-nagyon nyári ízű.