2010. június 18., péntek

Török fetasajtos diós krém

Muhammara névre hallgat ez a török krém. Ugyan kicsit horrorra sikeredett az elkészítése, még az a szerencséje, hogy nagyon finom, mert majdnem lett hozzá egy kis adalék az ujjamból. De azt biztos, hogy megtanultam, hogy többet nem fogok telefonálni és közben az áram alatt lévő botmixerben piszkálni. Megúsztam egy szép nagy kötéssel és egy kissé rojtos ujjal:( de legalább meg van minden darabja:)
Na de térjünk vissza inkább a recepthez, mert ettől nem hiszem, hogy megjön bárkinek az étvágya:)))
A török fetasajtos diós krémhez sikerült vennem török zsemlét is, amit ha tehetünk próbáljuk ki, mert naaggyon finom, belül puha, sűrű és jó tésztás. Remek kis pirítóst is lehet belőle csinálni. Itt a környéken a török büfében sütik, nagyon baráti áron kínálják. Szendvicsek, gyrosnak isteni és igen tartalmas. Itt a képen egy kis sült csirkemáj, paradicsom, lilahagyma és fokhagymás tejföl került bele.

Hozzávalók:

25 g dió
50 g fetasajt
1 szelet száraz fehér kenyér (nálam enyhén rozsos volt)
1 gerezd fokhagyma
1 ek citromlé
2 ek olívaolaj
1/2 kk. chili
2 ek tejföl (ez nem volt az eredeti receptben, de így lett megfelelő az állaga)
pici só


A diót és a száraz kenyeret daráljuk le. Majd egy tálban mixeljük össze a többi hozzávalót, keverjük el benne a diót és kenyér morzsát. Az állagának a joghurtra kell hasonlítani, ízlés szerint tejföllel lehet hígítani. Minimum egy éjszakát hagyjuk állni, hogy jól összeérjenek az ízei.
Gyönyörű óriási fekete olajbogyókat kaptam a párom apukájától és azzal eszegettük.

Sarah Brown: Vegetáriánus Ételek c. könyvéből származik a recept.

2 megjegyzés:

  1. Ah, de szuper!!!

    A különleges "bukéját" tutira a "hús" adta meg :-DDD

    VálaszTörlés
  2. ;))) hát igen, azért a belőlem készült kaja kicsit meredek lett volna:)) de azért fini volt nélkülem is:)

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz