2010. szeptember 7., kedd

Sültpaprikával fetával töltött csirkecomb, kukorica pürével


Avagy miért érdemes egy nagy adag kápiát lesütni? Én ezt tettem, mert teljesen oda vagyok érte és tényleg sokrétűen használható, ezért aztán érdemes még kihasználni a szezont és a fagyasztóba is tenni belőle. Tavalyhoz képest nagyon jó árakon láttam a piacokon. Arról nem beszélve, hogy nagyon finom illat lengi be sütés közben az egész lakást, ami felér egy aromaterápiával:)

Nem érdemes kihagyni a például a krémlevest sem belőle, amit most jó kis csípős füstölt kolbásszal, tejföllel készítettem a minap. Felsorolni sem vállalkozom, hogy mennyi mindenben jól jön, inkább nem sokára jön még pár variáció a sült kápiára. Azt hiszem, kicsit megakasztotta az agyam;)

Szóval a hűtőben pislogó sült paprikának köszönhetően készült ez a csirkecomb is ilyen formán és nagyon kellemes lett a végeredmény. A töltött csirkecomb, amolyan jolly-joker, mert mindig osztatlan a siker. Ha meglátok egy szép csirkecombot, rögtön eszembe jut róla, hogy mivel is kéne megtölteni?:)

Hozzávalók:

2 egész csirkecomb
1 nagy sült kápia v. 2 kisebb
80 g feta sajt
1 gerezd fokhagyma
1 tk csípős darált paprika krém
1/2 zsemle
1-1,5 dl tej
1 tojás
1 vastag szelet paprikás szalámi vagy néhány szelet kolbász
(ha valakinek idejében eszébe jut aprított petrezselyem)
pici só
 

Fűszerek a csirkét megszórni:
1 ek piros paprika
1 kk őrölt kömény
1 kk só
őrölt bors
A csirkecombokat megtisztítjuk. A sült kápiát hosszában kettévágjuk és kikapragatjuk a magokat, majd kis csíkokra vágjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk. Belemorzsoljuk a fetát egy tálkába, hozzáadjuk a kápia csíkokat, kinyomkodott zsemlét,  paprika krémet, a felkockázott/szétmorzsolt szalámit, belereszeljük a fokhagymát, hozzáütjük a tojást, sózzuk, borsozzunk és alaposan összekeverjük. Óvatosan fellazítjunk a csirkék bőrét és alákanalazzuk a tölteléket. Egy tűzálló tálat olíva olajjal megöntözünk. Bekenegetjük a csirkék alját is a fűszerrel, beletesszük a sütőtálba és rászórjuk a maradék fűszert. Alufóliával befedjük a tálat és 30 percet sütjük, majd további 20-25 percet nélküle, hogy jó ropogós legyen a bőre:))

Kukorica pürét
készítettem hozzá, amit Chili és Vaníliánál találtam, ami már elsőre nagyon szimpatikus volt:)) én ugyan nem paszíroztam át, mert nincs mivel:), de így is nagyon finom volt, bár hozzáteszem, hogy nagyon jó kis zsenge volt a kukorica!

10 megjegyzés:

  1. Osztom a véleményedet a töltött csirkecombról; szerintem is jó kaja! ezt a verziót meg ki is kéne próbáljam, már csak a paprika sütését kéne megvalósítsam végre.
    A kukoricapüré nálunk is teljes siker, először tavaly készült, de volt már az idén is. Ja, és én se passzíroztam...

    VálaszTörlés
  2. Szia Kata!! Most már itt a hideg, úgyhogy lehet sütögetni akár minden nap (nekem fűtésként is funkcionál a konyhában:)) Szóval mindenképp próbáld ki. kb. fél óra és kész is, jól megmosom a paprikákat, meg is szoktam szúrkálni villával őket, sütőpapírt teszek a tepsibe és kb. 180-200 fokon sütögetem, elszokott szenesedni az alja, de ez nem baj. Aztán műanyag dobozkába teszem 5-10 percre, így könnyen lejön a héja.

    VálaszTörlés
  3. Szia Ildy, köszönöm, örülök, hogy benéztél és tetszik:)))))))))))))

    VálaszTörlés
  4. Fantasztikus!

    Ha már kattanás: zakuszkának nem állsz neki? :-))

    VálaszTörlés
  5. Szia Viki, köszii;) hát igen, ez már tényleg kattanás a javából:))) Zakuszka de igennnnnnnnnnnnnn, kb. 2 éve tervezgetem:))))
    babosat is szeretnék és ajvart is szeretnék:)

    VálaszTörlés
  6. Hmmm, ez igen ínycsiklandóan hangzik!

    VálaszTörlés
  7. Szia Garffyka!!! Köszi, csinálgassál ilyet, mert finike lett! Bár én mindenbe sült paprikát akarok passzingatni mostanában:))

    VálaszTörlés
  8. Leszidtam a piacunkon
    egy zöldséges hárpiát,
    mert már megint
    rohadt drágán
    mérte a kápiát! :)))

    VálaszTörlés
  9. szia trendo, a zöldséges hárpia:))))/ kápia rím mesteri:)))

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz