2010. december 31., péntek

BUÉK Xukor virágokkal és ajándékokkal

B.U.É.K! Hoppsz, elillant az év, de már is itt a nap és kezdődik az új. Néhány napja készítettem ezek a sütiket, azért választottam az év utolsó posztjának, mert talán elősegíti a tudatosabb élethez vezető döntéseim meghozatalát jövőre. Ez azt hiszem, jó irány lehet a jövőre nézve:)

Most ebbe a posztba kerülnek bele a remek gasztroajándékok is, amiknek nagyon örültem. A Bloggertalálkozó már önmagában is egy nagyon jó élmény volt és jó volt megismerni sokakat. Lúdanyótól kaptam szép ajándékokat. Nagyon édesen végig tanulmányozta az oldalt és kaptam nagyon fincsi Alnatúrás Chilis meggyes csokit, amit egyébként, még nem kóstoltam úgyhogy nagyon örültem neki. Jó kis leveskéket csinálhatunk az udon tésztával és nagyon kiváncsi vagyok a satay szószra is:)) Jaj és a Insigny vajról és Zakuszkáról már ne is beszéljünk, mindkettő már jól megkóstolgatott állapotban került fotózásra:)) És annyira jól jártam, hogy még további ajándékokat is kaptam Tintalevestől, akinek én szállítottam az ajándékát. Nagyon jó volt megismerni, meglátni egy pillanatra, hogy hogyan él. Megnézni a főzőiskolát. Tényleg olyan volt ott lenni, mint belepillantani egy mesébe vagy filmbe:)) Ahogy a főzőiskolával beteljesedtek az álmai, azt annyira jó volt látni. Biztos nem nézhetett teljesen 100%-asnak, hogy hűűűűű GoodFood, meg Maldon só:))), dehát nekem ezek még újdonságok:)) és egyszer remélem, tényleg megreformálhatom a kávé fogyasztásom és nem iszom több hideg kávét:)

Könnyű citromos Xukor virágok

4 tojás
150 g Xukor (nyírfacukor)
80 g olvasztott vaj
12 dkg liszt
8 g sütőpor (Borkő, Alnatura)
1 citrom leve és héja (bio)
csipet só

A tojásokat szétválasztjuk egy-egy tálban. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a Xukorral, (robot géppel kevergettem, itt azt tapasztaltam, hogy nem kavarható annyira habosra, mint más cukrokkal, de végül a sütiben működött, :)). Apránként hozzákeverjük a citromhéjat és levet, az olvasztott vajat és a sütőporral összekevert lisztet. Óvatosan hozzákeverjük a felvert fehérjét, majd kivajazott, kilisztezett kis formákba töltjük. Egyben is meglehet sütni ahogy az eredetiben, a hosszabb távra tervezünk akkor lehet, ez a jobb megoldás, bár nem tudom 2-3 nap után nem volt rossz dobozkában tartva)
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percet sütöttem.

Lehet rögtön porcukrozni, (mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy milyen a porxukor?:), mázzal, sziruppal bevonni, csokival és kókusszal és nem próbálom sorolni tovább:) Az viszont biztos, hogy a Tintalevestől ajándékba kapott levendula zselével isteni volt.

3 megjegyzés:

  1. Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok

    VálaszTörlés
  2. BÚ közénk ne verjen ÉK-et!
    Nyírfacukros, szép újévet! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Bianka és trendo, zsebre is tettem kedves jó kívánságaitokat:)))

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz