2011. február 14., hétfő

Áfonyás-mandulás csirke, OVCS2

Nagyon eredeti kezdeményezést indított Autumn a Kutya és Konyha blog szerzője Online Vacsoracsata néven. Kedves invitálására csatlakoztam a játékhoz.Végül nem kellett sokat gondolkodnom, hogy mit készítek, mert már nagyon újbóli elkészítésre, fotózásra és posztolásra várt ezt a fogás, most készítettem el negyedjére 2 hónapon belül. Remélem a csapattársaknak is ízleni fog:) Élesben elé biztos társulna mellé egy leves és egy desszert. Mondjuk pasztinák krém leves pirított szalonnával és valami kis izgire ízesített creme brulee;) Ez így szerintem aktualitása miatt akár egy kerek kis Valentin napi menü sor is lehetne:) Ja és szavazni is lehet a szimpatikus ételekre, szóval a játék szabályai itt olvashatók és akinek tetszik amit készítettem , az a név azaz Ízlésszindróma kommentbe küldésével péntek éjfélig  itt tud szavazni ;))

Készült barátnős összejövetelre, ahol rögtön szárnyra is kelt a recept és örvendeztettet meg férjeket szülinapjukon és további baráti főzőcskéken is elkészült.

Ez egy nagyon jól variálható étel, sokféle aszalt gyümölccsel és csonthéjassal működik (pl: aszalt barack, szilva, ananász, fenyőmag, dió, mogyoró..stb) A husin is lehet változtatni én kipróbáltam már kacsamellel is,  úgy is működött. (A kacsamellet előtte elősütöttem, bőröstül vágtam kis kockákra és úgy használtam a továbbiakban.)

Hozzávalók -2 személyre, amit nem tart sokba 5-re átszámolni:)))

400 g csirkecomb filé
70 g mandula
50 g aszalt áfonya
1 ek méz
1 dl száraz fehérbor
3 szál friss kakukkfű
őrölt bors, só

A mandulát meghámozzuk, azaz egy tálkába szórjuk, vízzel felengedjük és nagy fokozaton a mikróba tesszük 2 percre. Kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a mandulákat a héjukból. Miközben vigyázunk a kezünkre nehogy még túl forró legyen a víz. Papír törölközőn leszárogatjuk és egy serpenyőben picit megpirítjuk.

A csirkecombot kockákra vágjuk és egy tálban összekeverjük az áfonyával, mandulával, mézzel, fehérborral, kakukkfűvel, sóval, borssal és minimum egy fél órára hűtőbe tesszük.

Egy sütőtálba tesszük a csirkés-mandulás-áfonyás egyveleget és alufóliával letakarjuk.  Vagy vastagabb alufóliákból nagyobb darabokat készítünk elő, két részre osztjuk a mennyiséget és batyukat formázunk belőle.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, majd még további 5-10 percig úgy, hogy levesszük az alufóliát és ha túl sok a leve leöntünk egy kicsit és megpirítjuk a tetejét. Krumplipürével vagy "Roast potatoes"-zal is nagyon fincsi;)

Magyar Konyha 2007. júniusi számból származik a recept ötlete.

20 megjegyzés:

  1. Ezt igazán jól összeputtyantottad:DDD
    Nagyon bejön!!

    VálaszTörlés
  2. szia Dóra, köszi:) ezt a mega-giga gyorsaságot;)))

    VálaszTörlés
  3. Ez nekem is ízlene, nagyon! :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szívesen megkóstolnám, annyira finomnak tűnik!!!

    VálaszTörlés
  5. Mondom én, hogy Te is totálisan a szájízem szerint főzöl!

    Teljes megelégedéssel nyomnék rá 10 pontot :-)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Ami és Mézeskalács! Nagyon örülök, hogy ízlene nektek:) próbáljátok ki egyszer, mert tényleg nagyon jóóóó! vagy hát így virtuálisan jó étvágyat:)))!!

    VálaszTörlés
  7. Szia Viki!! hát igen-igen, ez nagyon sokszor eszembe jutott már nálad nekem is;)))) tetszene ám az a 10 pont;))

    VálaszTörlés
  8. Hmmmmm. Megkóstolnám!
    Feltettem a blogra, indulhat a szavazás Ízlésszindrómára! :)))))

    VálaszTörlés
  9. Tipikusan az az étel, amit itthon egyenlőre nem fogok elkészíteni, mert csak néznének rám, és főzhetném a virslit, de étteremben magamnak biztos hogy választanám! Nagyon jól néz ki, és igazán könnyű elképzelni az ízeket együtt!

    VálaszTörlés
  10. Fel kell kötnöm a gatyát :)vagyis inkább a kötényt!

    VálaszTörlés
  11. Kedves Autumn, nahhh most izgulhatok, hogy szavaz-e valaki:))izgulok:))

    Kedves kikocs, biztos a sok gyerkőnek, sokféle az ízlése, egyébként nálunk is néha vékony jég az édesbe hajló főétel!

    VálaszTörlés
  12. Nem is értem egyébként, hogy ha én szeretem, és szívesen eszek ilyeneket, ők miért nem! Már kitaláltam, hogy viszik még a nagyszülők ezeket a gasztrobarbárokat magukhoz a nyáron, és ha majd kettesben leszünk, bizony megcsinálom! :)
    Én még megvárom a többieket is, mit főznek, de ha pontoznék 10 pontos lenne ez a kaja nálam is, az tuti! Nem kell neked aggódni, hogy nem mennek majd a szavazatok! :)

    VálaszTörlés
  13. istenien hangzik :)) aszaltgyümölcs és csonthéjasrajongó vagyok...sőt ki is próbálom, csak lecserélem karajra :)

    jól kezdődik a hét :)))) hajrá-hajrá :)

    VálaszTörlés
  14. Kedves Beastie, szerintem nem kell sokat tipródnod, mert szuper kaják vannak nálad is;)

    Kedves kikocs, hát igen, én csak 2 személyes konyhát viszek, de tudom miről beszélsz;) van egy kis házi finyám:), plusz egy kutyus, na ő se eccerű:) örülök, hogy szánsz a saját ízlésedre is alkalmat! ez fontos! Köszönöm, a második 10 pont, hát nagyon mosolygok!!

    VálaszTörlés
  15. Szia Versenytárs! Első körben lehet rám is meredten néznének a családtagok, no de van benne csirkecombi, így azt hiszem ennék. A kakukkfű is jó benne.
    Elég magasra tetted a kezdőlécet. Na, még gondolkodom hogy s mint, ma úgy is csak most lett internetünk.

    VálaszTörlés
  16. Én vevő vagyok az ilyen újdonságokra és különleges dolgokra:-)
    Szavazással megvárom a pénteket:-)

    VálaszTörlés
  17. Kedves Igorka, karajjal is finom lehet, kíváncsi vagyok majd a tapasztalatokra!

    Kedves 4Gyerek, szerintem megkóstolnák a babák is biztos:) örülök, hogy tetszik, kíváncsian várom, hogy mi készül nálatok!!

    Gesztenye kedves, akkor hasonló lehet az ízlésünk;)

    Sziia Bia, szerintem tégy egy próbát valamikor, mert tényleg nagyon jó:))

    VálaszTörlés
  18. Nem tudom eldönteni, Szindri, hogy Te most nagyon lelassultál vagy éppen hogy felpörögtél... Már egy hónapja nem főzöl semmit? :)

    VálaszTörlés
  19. Szia trendo, hát én sem;) de azért néha eszem is valamit, és néha főzök is olyat amit posztolnék, de aztán úgy érzem evés közben, hüüm ez jó-jó, de valami kimaradt belőle, pl: paradicsomos babon sült csirkecomb, paradicsomos vöröslencse főzelék krumplival, mindkettő finom volt, de ezért, majd újra csinálom őket:)

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz