2011. október 26., szerda

Körtés és őszibarackos kékszőlő lekvár

1,8 kg kékszőlő (otello)
80 dkg zamatos körte
1 kg őszibarack
15+15 dkg gyümölcs cukor v. xilit (nyírfacukor)
1-1 zsacskó Dzsemfix 3:1


A szőlőt mossuk meg és szemezzük le. Tegyük fel főni, kb. fél óra múltán amikor már kiengedte gyönyörű bíbor levét zárjuk el és paszírozzuk át. Felezzük meg a szőlő levet 2 lábasba, majd tegyük bele a meghámozott és felkockázott körtét és őszibarackot. Tavaly birssel kombináltam és azzal is nagyon finom lekvár lett. Ha nem szeretnénk hogy darabos legyen a lekvár akkor botmixerrel teljesen is összemixelhetjük. Én szeretem benne a gyümöcsdarabokat, így csak egy kicsikét mixeltem bele, hogy maradjanak benne. Majd kerverjük bele a cukrot és dzsemfixet és főzzük kb. 3-4 percig.
Zárjuk el a lekvárunkat és kanalazzuk tiszta üvegekbe, majd állítsuk fejtetőre őket egy 5 percre.
kb. 3-4 kis üvegnyi lekvárom lett ebből a mennyiségből fajtánként. Nagyon jól harmonizálnak sajtokkal, de füstölt husival is, több ízben kipróbáltam ;))


5 megjegyzés:

  1. Annyira csípem a lekvárjaidat! Mindig szuper kombinációkat hozol össze :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm lányok! Örülök, hogy tetszik :) fincsike is!

    VálaszTörlés
  3. Uh, milyen gusztusos fotók! Nagyon tetszik, biztos a lekvár is hasonlóan finom, mint ahogyan kinéz :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Adél!! Nagyon örülök, hogy gusztának találod a fotókat!! a szőlő lekvárok nagyon közel állnak a szívemhez :)

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz