2011. október 2., vasárnap

Tárkonyos almás cukkini főzelék

Vadásztam egy ideje a tárkonyt, amikor a piacon végre láttam egy néninél. Hazavittem szagolgattam:), nagyon kedves fűszerem. Majd rájöttem, hogy most nem is kívánom a tárkonyos csirkeragu levest, amibe szándékoztam tenni. Néhány nap múlva azonban kezdett esedékessé válni, hogy elhasználjam, a hűtőben egy pohár vízben azért kitart egy hétig is. A csokor egyik felét kiszárítottam, mert azért abból sosem árt ha vannak tartalékok. Viszont megkívántam egy kis cukkini főzeléket, amit kapros változatban jó néhányszor gyártottam, de gondoltam valami kis kísérletezgetést, most azért megbírna. Így került hozzá az alma és a tárkony, nem bántam meg a próbát, mert nagyon kis fincsi főzelék kerekedett belőle. Legközelebb az is biztos, hogy körtével készül ;)

Hozzávalók:
(2-3 személyes adag)

1 termetes vagy 2 kisebb cukkini
1 alma
kis maréknyi tárkony
1,5 dl tejszín
2 ek liszt
3 dl víz
2 kávéskanál nádcukor v. méz
só, őrölt bors

A cukkinit lereszeljük. Feltesszük főzni kb. 3 dl vízzel. Kb. 5 perc főzés után hozzáadjuk a szintén lereszelt almát, még további 5 percig főzzük. Eközben elkészítjük a habarást, a tejszínben csomómentesen elkeverjük a lisztet, cukrot és apróra vágott tárkonyt. Sózzunk, borsozzuk. Amikor megpuhult minden behabarjuk, 1-2 rottyan és ilyen villám gyorsan készen is van.

4 megjegyzés:

  1. Izgalmas, de szívesen megkóstolnám

    VálaszTörlés
  2. Köszi, kicsit édeskés az almától, finike volt, érdemes megkóstolni :)

    VálaszTörlés
  3. Jajj de nagyon szeretem, szuper jól sikerült!!

    VálaszTörlés
  4. Szia Dóra!!!Köszi-köszi én is szerettem. De rég ettem, kéne is valami főzit csinálni :)

    VálaszTörlés