2010. január 19., kedd

Márványsajtos csirkés tészta


Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma
vagy ha van, akkor 2-3 szál újhagyma v. 1/4 póréhagyma
200 g csirkemell filé
100 g márványsajt
20 g vaj
2 ek liszt
1,5 ek borsikafű
1 tk őrölt rozmaring
2 dl tej (ez most Cserpes 2,8 %-os)
200 g csigatészta
2 ek olaj
pici só, őrölt bors

tetejére: ízlés szerint még egy kis sajt, nálunk ez füstölt sajt volt

A tésztának tegyünk fel vizet forralni. A csirkemellet tisztítsuk meg, kockázzuk fel kis kockákra. A hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk, olajon megpirítjuk és félre tesszük, majd a csirkével is ugyanezt tesszük. Egy kis vajat melegítünk, félre húzzuk belekeverjük a lisztet, visszatesszük a tűzre, picit sűrítjük és kis adagokban felöntjük a tejjel, azaz besamel mártást készítünk, amikor picit sűrűsödni kezd belmorzsoljuk a márványsajtot és a fűszereket. Így egy picit kalória dúsabb, de cserébe igen finom krémes mártást kapunk, tovább is lehetne fokozni egy pici tejszínnel így szoktam készíteni a sajt szószt pl. tortilla chips mellé ami attól lesz finom, ha minnél több féle sajtból készül. A márványsajtos mártásba beletesszük a pirított hagymát és a csirkét.
Ha forr a tészta víz, beletesszük a tésztát és kifőzzük és a mártásba szedjük, majd jól megesszük:) 2-3 személyes mennyiség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz