2010. június 29., kedd

Fehércsokis aszalt epres Bogyó:)

Különleges alkalomból készült ez a doboz csoki gombóc, a tesóm dipomaosztójára. Direkt neki kitalálva, ez a nevében is elvan rejtve:), mert nagyon szereti az epres dolgokat, karácsonykor láttam, hogy felfalta az összes ilyet, így  gondoltam most kap egy egész dobozzal:) Igaz szerepelt már ez a recept a blogon, de úgy gondoltam, hogy ez a verziója megérdemel egy update-t, mert a fehércsoki eperrel nagyon jól működik, most egy picit más arányokkal dolgoztam. A dobozkát is én fabrikáltam hozzá egy régi bonbonos dobozból (amiből, már választék is van, egyre jobban gyűjtögetővé válok, mi lesz még később?:), bár mindenkinek jó az újrahasznosítás, talán a 30m2 határainak nem annyira)

Hozzávalók:

100 g fehércsoki


40 g aszalt eper
40 g vaníliás vajas keksz morzsa
30 g vaj
2 ek tejszín

Hempergetni: vaníliás vajas keksz morzsa

Elkészítés:
A csokit megolvasztjuk a vajjal, belekeverjük az apróra vágott aszalt epret az őrölt kekszmorzsát és a tejszínt. Fagyasztóban kb. 10 percig pihentetjük, kanálnyi adagokból gombóckákat gömölyítünk, kekszmorzsába hempergetjük és mingon papírkákra ültetjük őket. További hűtőben eltöltött idő jó tesz neki.

4 megjegyzés:

  1. Hát tök ügyes vagy :-) Nagyon jó a doboz is, de a bonbon is!!!

    Mit szólt tesó?

    VálaszTörlés
  2. Szia Viki! Köszi, ari vagy:)))) Tesó örült, barátokkal jól megeszegették.

    VálaszTörlés
  3. Szuperjó párosítás! Gyönyörű kis bonbonok lettek! Nagyon kreatív vagy, gratulálok! :)

    VálaszTörlés
  4. Sziia Felhőlány, Köszönöm:), néha megszáll a türelem, azért a csillagocskák egyenkénti ragasztgatása nem volt 1 perc:)))de szeretek szüttyögni ilyesmivel nagyon.

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz