2012. április 13., péntek

Sütőtökös-csicsókás gnocci - juhtúrós medvehagymaszószban - OVCS 2

Elindult az Online Vacsoracsata második szériája, A Kutya és Konyha blog írója Autumn szervezésében.
Bevallom picit hirtelen itt lett az az első kör, de nem baj végül csak meglett a vacsora:).  4 blogger társaságában főzünk egymásnak virtuális lakomát, babaétellel kiegészítve. Lillával, a Megfőzlekről, Katival a Makacska konyhájából, Pinkócival, a Szárnyalj, és a felhők között nem érhet baj..Talán még egy sütivel is összefutsz című blog alkotójával és trollanyuval, a Troll a konyhámban blogszerzőjével. Nagyon örülök a részvételnek és eddig egytől-egyig minden menü nagyon tetszik és a blogokat is ezentúl olvasom, mert mindegyiken rengeteg gyöngyszem van. Kivéve, hogy most a husis fogások kimaradnak a táplálkozásomból, volt már ilyen több ízben eleddig . Azt hittem majd a húsvéti sonka lázba hoz, de nem tette, bár azért nem  jelentek ki semmit vegasággal kapcsolatban, majd meglátjuk :).

Szóval az Online Vacsoracsata egy játék, ezért aztán szavazni is lehet, arra a menüre ami teszik, az alábbi módon. Úgyhogy mindenkit arra buzdítok, aki blogger, hogy induljon egy virtuális kóstolóra és szavazzon a legfinomabb ételekre.


Sütőtökös-csicsókás gnoccihoz:

200g sütőtök
200 g csicsóka
250 g fehér tönköly liszt
1 tojás
só, őrölt szerecsendió

Juhtúrós-medvehagymás szószhoz:

kis csokor medvehagyma
100 g juhtúró
1,5 - 2 tejszín
1 ek vaj


A sütőtököt sütőben megsütjük. A csicsókát héjastól megfőzzük, ez olyan fél órába tellett a kis öklömnyi csikókáknál. A sült tököt és a meghámozott csicsókát kihűtjük összegyúrjuk a liszttel (annyival amennyit felvesz), tojással, őrölt szerecsendióval és sózzuk.  Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk, hosszanti csíkokra vágjuk, majd azokat kis négyzetekre. Ezeket én még kézzel megszoktam sodorni és villával lehet bele azokat a jellegzetes kis csík mintákat produkálni. Forrásban lévő sós vízben, 5-6 perc alatt megfőzzük. Közben elkészítjük a szószt, a medvehagymát apróra vágjuk és vajon megfuttatjuk egy serpenyőben, felöntjük a tejszínnel, elkeverjük benne a juhtúrót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A babáknak szánt étel pedig, sült sütőtök-főtt csicsóka-1-2 szál medvehagyma kombó botmixerrel pürésítve, úgy 1 éves kor környékétől adnám a hagyma miatt.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon ízletes lehet. Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik, érdekes kombináció:) Éppen holnap akarok gnoccit készíteni, sütőtököm nincs, de édesburgonyám van, szerintem ki fogom próbálni. Örülök, hogy te is játszol és a blogod is nagyon tetszik, már pár dolog fel is került a listámra:)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ibcsi és Éva, köszönöm szépen, tényleg finike volt :))

    Kedves trollanyu, örülök, hogy ízlik ez fontos, hiszen neked is készült! édesburgonyából még nem csináltam, de biztos jó lehet, valami markáns szósszal vagy akár csoki szósszal;) de kíváncsian várom, hogy mit csinálsz belőle. örülök, hogy találtál kedvedre valót..Egészségetekre :)

    VálaszTörlés
  4. Nagypn klassz ez a recept, bár én a sütőtököt nem szeretem, de szerintem anélkül elfogyna nálam is az utolsó falatig. Nagyon tetszik a blogod, remélem Te is találsz majd nálam hús nélküli finomságokat magadnak!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Lilla, köszönöm, örülök, hogy tetszik, a sütőtököt lehet likvidálni, úgyis működik. én is nézegettem ám nálad pl. hűűűűű az a kávékrém torta:)

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz