2009. május 2., szombat

Csicseriborsó pörkölt


Nagyon nem volt igazán kedv (inaktív időszak:))) és idő sem arra, hogy nagyon főzőcskézzek a múlt héten, így készült ez a roppant egyszerű és gyors fogás kb. 15 perc kellett ahhoz, hogy összedobjam. Chili és Vanília 10 érvet is felsorol a csicseriborsó fogyasztása mellett de, fontos tudni, hogy remek fehérje forrás, alacsony glikémiás indexű, így lassan leszünk újra éhesek, azonban kalória értékét tekintve aránylag magas 300 kcal környéke/ 100 g.
Az irodába vittem ebédre, így 1 személyes adag.

150 g csicseriborsó konzerv
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 kk kömény
1 dl húsleves/ 1/2 bio zöldségleves kockából leves
2 ek olívaolaj
8 vékony szelet paprikás szalámi, szárazkolbász

Magassabb falú teflon serpenyőben megpirítjuk a szalámit vagy a kolbászt és félretesszük. Beletesszük a felaprított vöröshagymát és belereszeljük a fokhagymát is. Félrehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük és felönjük a húslevessel/zöldséglevessel és fedő alatt kb. 10 percig főzzük amit a hagyma teljesen megpuhul. A lecsepegtetett csicseriborsót a szafthoz adjuk és még kb. további 3-4 percig főzzük, miközben fűszerezzük a köménnyel/római köménnyel, végül hozzákeverjük a kisült szalámi/kolbász karikákat, ha lett volna itthon biztos került volna bele paradicsom, paprika vagy egy kis lecsó, de majd legközelebb.

Chili és Vanília
receptje alaján készült.

2 megjegyzés:

  1. Ilyet sem ettem még, pedig nagyszerű az ötlet! Valamikor kipróbáljuk.

    VálaszTörlés
  2. :))) irtó egyszerű tényleg és jó laktató;) nem vagyok kis étkű:), de alig birtam megenni 1 tányérral.

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz