
Hozzávalók
4 szelet cápaharcsa/ vagy bármilyen szimpatikus halfilé
1 ek citromlé
1 ek olaj
1 közepes hagyma aprítva
1 babérlevél
4 szem bors, mozsárban összetörve
175 ml natúr joghurt
120 g csiperke gomba
1 tk. gyömbér reszelve
1 tk. fokhagyma reszelve
1/2 tk garam masala
1/2 tk chili por
1 tk só
1 ek koriander a tetejére (ez nálunk elmaradt)
A halfiléket locsoljuk meg a citromlével és serpenyőben vagy grillen 5-5 perc alatt süssük meg mindkét oldalát és tegyük félre. Melegítsünk olajat egy wokban és adjuk hozzá a hagymát, babérlevelet és a törött borsot süssük 2-3 percig. A gombát tisztítsuk meg, ha picike gombákat kapunk az maradjon egyben, ha nem vágjuk őket nagyobb darabokra. Adjuk fűszeres hagymához és süssük tovább 4-5 percig egy kicsit mérsékeltebb lángon. Egy tálban közben keverjük össze a joghurtot, gyömbért, fokhagymát, garam masalát, chilit és a sót. Öntsük a gombára és főzzük kb. 3 percig, aztán tegyük a halszeleteket a mártásba és főzzük még további 2 percig. Kurkumás basmati rizzsel és párolt zöldbabbal tálaltam.
A recept újra a Complete Indian Cooking -ból.
Mondtam már, hogy imádom a cápaharcsát? Gombás raguval meg...még kívánatosabb!
VálaszTörlésMinta mondtad volna:)) finom hal, bár akciósan lehet venni pocsolya ízűt is, már sajnos sikerült...
VálaszTörlésnekem is tetszett így gombásan, de otthon a párom nem annyira szerette, bár neki az indiai fűszerekkel volt problémája.
lehet neked kellene csinálnom:)))