2009. augusztus 24., hétfő

Cápaharcsa - Fűszeres gombaraguval

Nagyon izgatta a fantáziámat, hogy halas ételt próbáljak ki indiai ízekkel. Sajnos otthon nem fogadta hozzám hasonló kitörő lelkesedéssel a kedves, na de majd csak magamnak készítek ilyet legközelebb az irodába.



Hozzávalók


4 szelet cápaharcsa/ vagy bármilyen szimpatikus halfilé

1 ek citromlé

1 ek olaj

1 közepes hagyma aprítva

1 babérlevél

4 szem bors, mozsárban összetörve

175 ml natúr joghurt

120 g csiperke gomba

1 tk. gyömbér reszelve

1 tk. fokhagyma reszelve

1/2 tk garam masala

1/2 tk chili por

1 tk só

1 ek koriander a tetejére (ez nálunk elmaradt)

A halfiléket locsoljuk meg a citromlével és serpenyőben vagy grillen 5-5 perc alatt süssük meg mindkét oldalát és tegyük félre. Melegítsünk olajat egy wokban és adjuk hozzá a hagymát, babérlevelet és a törött borsot süssük 2-3 percig. A gombát tisztítsuk meg, ha picike gombákat kapunk az maradjon egyben, ha nem vágjuk őket nagyobb darabokra. Adjuk fűszeres hagymához és süssük tovább 4-5 percig egy kicsit mérsékeltebb lángon. Egy tálban közben keverjük össze a joghurtot, gyömbért, fokhagymát, garam masalát, chilit és a sót. Öntsük a gombára és főzzük kb. 3 percig, aztán tegyük a halszeleteket a mártásba és főzzük még további 2 percig. Kurkumás basmati rizzsel és párolt zöldbabbal tálaltam.


A recept újra a Complete Indian Cooking -ból.

2 megjegyzés:

  1. Mondtam már, hogy imádom a cápaharcsát? Gombás raguval meg...még kívánatosabb!

    VálaszTörlés
  2. Minta mondtad volna:)) finom hal, bár akciósan lehet venni pocsolya ízűt is, már sajnos sikerült...
    nekem is tetszett így gombásan, de otthon a párom nem annyira szerette, bár neki az indiai fűszerekkel volt problémája.
    lehet neked kellene csinálnom:)))

    VálaszTörlés