2009. augusztus 23., vasárnap

és mit olvas..?


Napmátka küldtem hozzám az éppen terjedő kérdést, vagyis ha jól értem akkor az éppen aktuálisan olvasott könyvből vagyunk kíváncsiak a 161. oldal 5 sorára. Érdekes hasonló játékot magamban is szoktam játszani, néha csak egyszerűen nyitogatom a könyveket és elolvasom az épp szemem elé kerülő mondatot, majd próbálok következtetéseket levonni az "üzenetből", több-kevesebb sikerrel:)
Egyszerre több könyv hever körülöttem és felváltva forgatom őket lefekvés előtt, épp amelyikhez kedvem van, de van, hogy csak nagyon lassan haladok némelyikkel. 5 könyv van most az ágyam mellett, ezek Feldmár András- Bernát Orsolya - Büky Dorottya:Igazi vagy?; Tompa Imre: Hogyan legyünk alkoholisták? (nem félre érteni, bár a cím megtévesztő, de ez a könyv borokról szól:) és ő az egyik olyan amivel csak lassabban haladok, de nagyon szeretem
illetve a 7. osztályos Töri könyv (nem nevet, de hát bevallom rég volt már az a 7.:) és olyan jó olvasgatni:), egy lomtalanítás alkalmával cipeltem haza egy jó pár kikukázott tankönyvet, azért nem vagyok gyűtögető típus csak kicsit:), Robert Merle a Sziget című regényét, épp most kezdtem el végre, ja és még Donnay Hay: Ízvarázsa is velem alszik.
A Feldmár és a Merle könyvből néztem meg az ominózus mondatokat:

Merle:
"Olyan bámész arcot vágott, úgy elképedt, mert a saját nevét húzta ki, hogy Hunt elnevette magát"

Feldmár: "Ez a nyugati tradíció, erőlködés, hogy jobbak legyünk, mint amilyenek vagyunk"

Na így, hogy ennyivel is okosodtunk, mert ez kétségtelen, szeretném Ancsika felé gördíteni a kérdést.

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a választ!
    Merlétől olvastad már a Mesterségem a halál c. könyvet? Nem éppen szórakoztató, de nekem életreszóló olvasmány lett.

    VálaszTörlés
  2. hát nagyon szívesen:))
    nem még nem olvastam, de majd talán egyszer..Az állati elméket olvastam, az nagyon tetszett.

    VálaszTörlés