2009. november 18., szerda

Borjúpástétom


Picit hosszabbra nyúlt szünet után jut újra idő hódolni a szenvedélynek, bár ez elgondolkodtat, hogy minek is nevezzem ezt az "életformát":) de most hétvégén megnéztem végre én is a Julie&Julia-t, hát annyira találó benne egy-két dolog, óriásiakat derültem rajta és persze átvitt értelemben magamom.

Rengeteg a lemaradásom, elöntötték a fényképezőt és a számítógépemet a megíratlan és feldolgozatlan posztok képei, lesz miből dolgozni később, sajnos egy-két dolog szezonját múlta már úgyhogy lehet, hogy csak jövőre tudom használni őket, de se baj jön a Karácsony!!! Amit imádok!

Kedves barátőm jött hosszadalmas szervezés után nem régiben végre szülinapi/névnapi és egyéb ünnepek összevonálásból származó kajálásra, no de nem egyszerű eset a kisasszony ételek szempontjából:), már gondoltam is, hogy inkább leírom, egy kis füzetbe, hogy mi az amit szeret! Valami olyasmi lehetne a címe, hogy Étkezési Kalauz "J" Pocijához:))) Nem lenne vékony, de egyszer tényleg megcsinálom! Mert több étel felsorolása után, maradtunk inkább a marhahús levesnél. Ami egyáltalán nem baj, mert mi is szeretjük nagyon, viszont borjú lett belőle, mert csak azt találtam a fagyasztóban. Nem fogyott el mind és így lett belőle ez a pástétom. Otthon sajnos nem arattam vele túl nagy sikert, mert vadasra hajazó ízű lett, így rám maradt a "kötelesség", hogy eltüntessem, amit azért nem sajnáltam annyira:))


Hozzávalók:

100-150 g főtt levesben főtt borjú hús, de szerintem szinte bármilyen maradék leveshús jó lehet
50 g vaj
3 ek. húsleves (nálam most borjú csont leves)
1 kis levesben főtt fehérrépa
1/2 v. 1 kis levesben főtt sárgarépa
2 ek. mustár
őrölt barbér
őrölt bors

reszelt citromhéj (bio)

Botmixerrel összemixeltem az összes hozzávalót, megkóstolgattam beállítgattam az ízeket és közben hümmögtem, hogy majd holnap megkóstolom milyen lett. Hát nem maradt meg, de a bevezetőben már elárultam.
Az utolsó képpel pedig nem győztem vissza fogni a kitörő exibicionizmusomat, mert ha meglátom magam tüköröződni, akkor azt is előszeretettel fotózgatom, így megmutathatom a kukkoló lányt a késben:))

3 megjegyzés:

  1. Hatalmas informatikai zsenialitásomat jellemzi, hogy alig fél év kellett a felfedezéshez: csak Google Chromeból tudok ide kommentet írni...
    Na mindegy! :)
    Szóval nekem ez nagyon tetszik, a vadassal való hasonlatosságát pedig én kifejezetten erénynek értékelem! :)
    Recept elmentve.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Flat Cat! hát nem is tudom, hogy az, hogy lehet, még szerencse, hogy lett a Chrome:) egyébként nekem is van néha, hogy valamiért nem tudok írni, de akkor ez jó ötlet, hogy viszont onnan működik.
    Örülök, hogy tetszik a recept, a vadas nekem az egyik kedvencem.

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz