2009. november 1., vasárnap

VKF!XXIX - Juhtúrós gombóc

A Max által kiírt következő VKF!-re készült ez a gombóc. Nagyon tetszik a téma én személy szerint imádom a gombócókat, szoktam is róluk időnként gondolkodni, mert olyan formája ez az ételeknek, amiben van valami viccesség, kedvesség, játékosság, mint ahogy az irodalomban, filmben, színházban meg is jelenik. Jelképezi azonban az egyszerűséget, a házias vonalat is. Ha tovább gondolkodnék róla, formájából hamar eljutnék akár a világmindenséghez is, de ezt most inkább nem teszem:))

Hozzávalók

1 tojás (nálam ez most nem volt egy egész, kb. egy háromnegyednyi lehetett, ami a panírozásból megmaradt)
3-5 dkg juhtúró
3-5 dkg érlelt juhsajt (Garabonciás)
3 ek zsemlemorzsa + 1 ek
1 ek liszt
só, őrölt bors

A hozzávalókat, jó alaposan összedolgoztam. Gombócokat gömbölygettem belőle, 4 darab nagyobbacska gombócom lett belőle, amit sütés előtt még megforgattam az plusz egy evőkanál morzsa és még egy-két tekerésnyi őrölt bors keverékében. Bő, forró olajban, gyönyörű aranybarnára és ropogósra sütöttem a finom kis gombócokat.
Még két étellel készültem a VKF-re az egyik egy leves, a másik egy trüffel golyó, aminek a feldolgozásával igyekszem 1-2 napon belül elkészülni.

3 megjegyzés:

  1. szívesen venném, ha felém is gurulnának ilyen szuper gombócok! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mian!
    :)) Nagyon egyszerűen reprodukálható:)) egy kis apróra vágott szalonna sem tenne neki rosszat, legközelebb kipróbálom úgy is;)

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz