2009. december 5., szombat

Karácsonyi recept verseny II. - Illatos Áfonya krém


A Receptversenyre készült a kívánalmaknak megfelelően ez a szem pillantás alatt elkészülő, tömény áfonya krém. Tényleg nem kell hozzá csak 10 perc vagy még annyi se:), még is a végeredmény mennyei lesz, szép lila dísz lehet az ünnepi asztalon, de egy kellemes téli vasárnapon is nagyon jól esik ám;)

Hozzávalók:

10 dkg fekete áfonya (fagyasztott)
3 ek gyümölcscukor
2 cl afinata (áfonya likőr v. más illatos bogyós likőr)
200 g mascarpone
1 ek natúr joghurt v. tejföl
1 kk fahéj

A fekete áfonyát ha fagyasztott akkor sem kell sokáig kiengedni, szinte rögtön lehet botmixrrel összemixelni és szépen hozzáadni az összes hozzávalót, jól elkeverni, poharakba adagolni, behűteni és élvezni a tömény áfonya ízt:)) áfonya imádóknak ideális karácsonyi desszert, de lehet sütni hozzá mondjuk egy kevert piskótát és rétegezni afinátával meglocsolt rétegekkel is. Ezt egy hasonlóan készült szederkrémmel is teszteltem azóta, az sem volt rossz, milyen jó is a bogyósokat csak úgy előkapni a fagyasztóból:) Mi ketten pusztítottuk el ezt a mennyiséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz