Ma új jövevény érkezik a családba:), a kedvesem bátyjáéknál, mindenki nagyon várja Juliskát! Hozzájuk mentünk látogatóba még a hétvégén és nekik sütöttem ezt a sütit, sajnos már megint megkokszoltam egy kicsit, de azért fincsi lett, remélem Juliskának is ízlett:), az anyukájának és testvérkéjének biztosan:)) Az új szerzeményemből Donna Hay Ízvarázs c. könyvéből sütöttem, gyönyörű a könyv tele jobbnál jobb receptekkel és fotókkal, Domestic Goddessnek köszönhetem, mert nála láttam a hivatkozásokat rá és mivel nagyon kedvező áron szembe jött, nem gondolkodtam rajta, hogy magamévá tegyem-e vagy sem:))
Hozzávalók
200 g étcsoki, nálam most 50 % kakaótartalmú
250 g vaj
4 tojás
125 g liszt
435 g cukor (100 g méz, 335 g cukor)
40 g kakópor
435 g cukor (100 g méz, 335 g cukor)
40 g kakópor
1/2 tk. sütőpor
200 g dió (recept szerint 100 g makadámia dió, 100 pörkölt mogyoró)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat és a csokit egy lábasban lassú tűzön összemelegítjük és simára keverjük. A diót apróra vágjuk és egy picit megpíritjuk egy serpenyőben. Egy tálban összekeverjük a mézet, cukrot, tojásokat, lisztet, kakaóport, sütőport és hozzáadjuk a vajas-csoki keveréket és a diót is. Sütőpapírral kibélelünk egy 23 centis tepsit, belekanalazzuk a ragacsos csoki masszát és kb. 25-30 perc alatt megsütjük, épp addig míg megszilárul. Figyelgetni kell, nem szabad túl sütni. Sajnos az én sütőm nem a legjobb, szinte irányíthatatlan, de azért így is finom lett nagyon. Szeletelés előtt hagyjuk mindenképp teljesen kihűlni.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat és a csokit egy lábasban lassú tűzön összemelegítjük és simára keverjük. A diót apróra vágjuk és egy picit megpíritjuk egy serpenyőben. Egy tálban összekeverjük a mézet, cukrot, tojásokat, lisztet, kakaóport, sütőport és hozzáadjuk a vajas-csoki keveréket és a diót is. Sütőpapírral kibélelünk egy 23 centis tepsit, belekanalazzuk a ragacsos csoki masszát és kb. 25-30 perc alatt megsütjük, épp addig míg megszilárul. Figyelgetni kell, nem szabad túl sütni. Sajnos az én sütőm nem a legjobb, szinte irányíthatatlan, de azért így is finom lett nagyon. Szeletelés előtt hagyjuk mindenképp teljesen kihűlni.
Vanília fagyi jó lett volna mellé, de mivel nem volt, natúr joghurttal és egy kis áfonyával ettük a maradék 2 szeletet:))
Csodaszép, s akkor jól láttam mellette az ínycsiklandó áfonyákat is - remek párosítás!
VálaszTörlésMost én is újra megenném, megkívánom mindig ha meglátom a képet:)) még szerencse, hogy általában akkor sütök ha valahova viszem, vagy alkalmakra, különben megtudnék enni egy tepsi sütit is:))))))))
VálaszTörlésMert túl jókat sütsz, csakis ez lehet az oka...:)
VálaszTörlésnem az hogy hakapeszimaki vagyok...:)))) főleg süti téren:))
VálaszTörlés