Több évvel ez előtt, még a szüleimnél laktunk amikor kipróbáltam ezt az élesztőpástétomot. Nemrégiben elhoztam még pár könyvemet otthonról és köztük volt az a könyv is amiből anno elkészítettem. A könyvre nézve azonnal beugrott a pástétom íze, így nem volt más választás azonnal megkellett csinálni:)
Hozzávalók:
10 dkg élesztő (2 kocka)
2 ek búzadara
1 ek zsemlemorzsa
2 fej vöröshagyma
1 tojás
1 kk majoranna
1 kk borsikafű
1 kk pirospaprika
1/2 csokor petrezselyem
1 ek olaj
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpároljuk, aztán hozzáadjuk a búzadarát és a zsemlemorzsát pár percig együtt pirítjuk a hagymával. Közben az élesztőt egy pici vízben feloldjuk és a hagymás cucchoz adjuk, aztán mehetnek hozzá a fűszerek és a tojást is üssük bele és keverjük el. A megfelelő állag eléréséig főzzük, de ha szükséges egy kis vízzel még higíthatjuk. (nekem kellett)
Pékárura kenve, paradicsommal, paprikával fincsike reggeli. Jó étvágyat hozzá!
Kérdeznék. Ez az az élesztő, amit a tésztába teszünk, vagy valami másik fajta?
VálaszTörlésválaszolok:) igen, ez az amit a tésztába teszünk, friss kockaélesztő, sárga csomagolású.
VálaszTörlésDe izgalmas! Sosem hallottam ilyet, pedig miért is ne? Hiszen gyerekkorunkban is kaptunk egy-egy darabot az élesztőből, azt mondták, jót tesz.
VálaszTörlésA pástétom - a hozzávalókból ítélve - nagyon finom lehet, de nem tudom pontosan elképzelni az ízét, ki kell próbálnom.
Nagyon szép a fotó és a tálka is!
Érdekes íze van, de nekem finom:) a párom nem repes annyira, de az egyik haverja, szerint töpörtyű ízű:) próbáld ki majd egyszer, nagyon egyszerű, lehetne az ízesítést is turbózni még.
VálaszTörlésköszi:))) szeretem azt a kis tálkát.