2009. július 16., csütörtök
Fahéjas kék bogyó leves
Annyira meleg van, hogy húúú, valahogy nem jutok oda, hogy bejegyzést írjak, tornyosul egy pár de ami késik nem múlik:)A legjobb, hogy holnap megyünk a Balcsira. Imádom a Balatont, idén még nem voltunk, úgyhogy már nagyon várom.
Nem nagyon volt kedvem főzni semmit, egy semifreddo-t terveztem csinálni, neki is fogtam, majd rájöttem, hogy mennyire okos gondolat tőlem 45 fokban nyers tojásos cuccot gyártani, így sajna a kukában landolt 5 tojás:( ha elkészült volna, akkor szedres-áfonyás semifreddo lett volna, na nem baj majd legközelebb.
Nem bánom, hogy ezt a levest gyártottam helyette, mert nagyon jól esett, bár megjegyzem mostanában egyre több joghurtot vagyok képes megenni:)
Hozzávalók
100 g áfonya
100 g szeder
220 g 10 %-os natúr joghurt, nálam török (120 kcal/dl..ááá, de mennyei)
2-3 dl tej
egy csipet fahéj
2 ek méz
Mindent egybe öntök és botmixerrel összemixelem. Jól behűtve, egy kis tejszínhabbal és áfonya szemekkel tálalom. Tudtam volna repetázni:)) bár legközelebb átpasszírozom a szedermagokat, mert kicsit zavartak. Akkor lett volna teljes, az elképzelt recept, ha az áfonyán és szedren kívül még egy kis feketeribizli vagy josta is társul hozzájuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Akkorát nyeltem a levesed láttán! gyönyörű színe van, nagyon finom lehet!:)
VálaszTörlésKedves Benzsi, finike volt tényleg, ilyen melegben meg különösen jól esett, kicsit savanykás, fahéjas..én is ennék még, de elfogyott:(
VálaszTörlésÖrülök, hogy olvasol, én is mentem hozzád, nagyon jó dolgokat láttam, majd ha lesz egy kis időm megyek jobban nézelődni:))
Tényleg nagyon szép szine lett, ráadásul passzol a blogodhoz is :)
VálaszTörlésLúdanyó,
VálaszTörlés:))),jó, hogy szép, de finom is:))köszi:)
Hol veszel török joghurtot, és mennyiben más az mint a sima "magyar" joghurt?
VálaszTörlésJól tudom, hogy sűrűbb?
Odavagyok a színétöl! Valami gyönyörüséges!!! Talán holnap kapok áfonyát, feltétlenül meg kell csinálnom. Még van nekem is török joghurtom, tehát minden adott! Csak meleg kéne! :)
VálaszTörlésSzia Szepyke, török boltban szoktam venni, azt nem tudom, hogy esetleg hiperszuperben lehet-e kapni? Az a különbség, hogy ennek a fajtának amit használtam, jelentősen magasabb a zsírtartalma és ahogy írod sűrűbb is, én nagyon szeretem, előszeretettel teszem desszertekbe, így a levesben is jóóó volt.
VálaszTörlésKedves Mian, Köszi:)) próbáld ki tényleg, mert finom nagyon:) a meleget meg mondanak a jövő hétre, ami bezzeg most is lett volna hétvégén a Balcsin:(
De gyönyörű, már a külseje is elkápráztat!
VálaszTörlésörülök, hogy tetszett, szerettem fotózni nagyon:)))az áfonya az egyik nagy kedvencem, minden formában szeretem, remélem mostmár nálunk is jobban elérhető lesz, nem túl horror áron, most 350 Ft-ért vettem egy kb. 30 dekás dobozkával.
VálaszTörlés