2010. január 20., szerda

VKF! - 31. Narancsos-céklás vitamin saláta


Ez azért lett VKF téma, mert a narancs szorult erős mentésre, a héja már megkeményedett és kezdett zsugorodni is, a munkahelyemen megkérdezték, hogy ez egy mandarin;) Szóval nem volt túl szép, de cserébe épp azt az állapotot kaptam el amikor nagyon finom édes volt. Néha sajnos már menthetetlen az ilyen nari, de ennek szerencséje volt, hogy erősen öszpontosítottam, arra, hogy hol vannak az ilyen elfelejtett élelmek és semmiképp ne legyenek az enyészet részei.

Szegény szervezetem, már biztos nagyon igényli a tisztulást, mert egyszerűen jobban kívánom a nyers zöldségeket, gyümölcsöket. Plusz a koleszterin szintemről is kiderült így karácsony után, hogy megemelkedett egy kicsit, így szükséges, hogy próbáljak oda figyelni rá. Nem ehetek vajat és sajtot nyakló nélkül ....büüü, illetve én sejtem, hogy a sok-sok csoki trüffel kóstolgatása is ludas lehet, amit karácsonyra készítettem, ennek posztolásával még adós vagyok. Szóval egyrészt ezért is salátázom, bár őszintén szólva vágyom is a könnyebb dolgokra.


Hozzávalók:

1 cékla
1 kisebb narancs
1 répa
1 kis marék dió

öntet:
1 tk méz
1 tk magos mustár
1 ek olíva olaj
só, őrölt bors

A céklát és a répát lereszeltem, a narancsot meghámoztam és a fehér részeket is levágtam róla, aztán falatnyi darabokra vágtam. Összekevertem őket és rászórtam a diót. Az öntet hozzávalóit szép egyneműre kevertem és csak fogyasztás előtt öntöttem a salira.

Naggyon tetszett a narancs a céklával és a dióval, no meg a mézes-mustáros öntettel! Olvastam pár hasonló receptet, de ott főtt céklát használtak. Én szeretem nyersen is nagyon és persze a hasznos tápanyagok is jobban benne maradnak, de aki nem szeretni nyugodtan főzze meg a céklát és úgy használja fel. Mozzarellás pirítóssal ebédeltem meg az irodában.

Egy másik céklás saláta keretében, már áradoztam a cékla jótékony hatásiról.

4 megjegyzés:

  1. ezt a salátát én bizony nyakló nélkül enném. ki is fogom hamarosan próbálni - már csak a színe miatt is;-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Nokedlis! nekem is bejött nagyon, de legközelebb valami husika mellé csinálom! Jó étvágyat hozzá:)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, az finom!
    Pont ilyesmi kell könnyű kis vacsorára, ha az ember fogyózik.
    Ugye nem baj, ha maradok és követlek?

    VálaszTörlés
  4. Kedves Seafalcon, légy üdvözölve, nagyon örülök, hogy találsz a fogadra valót nálam :))) Rám is rám férnek a kímélőbb ételek így az ünnepek előtt, úgyhogy valamelyik nap meg is csinálom ezt a salit, hogy így eszembe juttattad.

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz