2009. március 23., hétfő

Tejszínes-tormás vitamin saláta - pirított dióval

Ezt a salátát a téli időszakban szinte heti szinten elkészítettem, hol ebben a formában, hol egy picit módosítva, tejszín nélkül még kevesebb energiát tartalmaz, de az sem probléma, ha éppen másféle zöldségekből készül. A lényeg, hogy sok finom friss ropogós zöldségfélét együnk nyersen.

Hozzávalók:

1 közepes cékla
1 alma
1 kisebb répa

A reszelő nagyobb lyukán lereszeljük a zöldségeket és az almát. Majd összekeverjük a következő öntettel:

2 ek joghurt
2 ek tejszín
1 nagy ek reszelt torma
1 kk kömény
só, bors

A végén pedig belekeverünk 1 marék illatosra pirított diót!
A sok egészséges összetevő közül, most a cékláról néhány szó:

Cékla
A hívogató mély bíbor színű zöldség, kitűnő immunerősítőként szolgál a téli időszakban, illetve a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében is jelentős a szerepe. Kiemelhető még a folsav tartalma, A, B, C vitaminokban is bővelkedik. Rendszeres fogyasztása ajánlott, mert segít a testi-lelki energiáink kellő működéséhez. Stimulálja az immunrendszert és a koncentráló képesség növelésében is segít. Érdekes tudni róla még, hogy a szára és a levelei is fogyaszthatóak, amelyből spenótszerű főzeléket lehet készíteni.
Akinek van gyümölcs centrifugája préselt levét is érdemes rendszeresen fogyasztani.

Cékla ügyben okos a Gyógyító Természet c. Szabó Mária könyvből lettem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz