2010. március 11., csütörtök

Blog szülinap:) Színek és ételek!


2009. március 11-én, egy impulzus döntésem hozományaként, elkezdem írni ezt a blogot, ennek ma pont egy éve. Azóta nagy örömmel térek vissza ide és nagyon örülök minden ide be térő ismerősnek, barátnak és látogatónak, kommentelőnek, bloggernek:). Erre is akkor döbbentem rá, hogy ez valóban mennyit jelent, amikor most legutóbb megnéztem a Julie&Juliát. Hát úgy látszik, hogy tényleg a számba kell rágni a dolgokat! A név választásom is úgy zajlott, hogy egyik reggel felkelve leírtam egy papírra, majd kóstolgattam, hogy hát jó-jó, de ez mit jelent. Először Rómát hallottam ki belőle, ami egy gyönyörű város, egyszer remélem eljutok oda, de aztán rájöttem, hogy ott van benne a szín szó is, ami viszont már nagyobb fontossággal bír számomra. A színek ragyogó színfoltjai az életnek, az ételekben, festményeken és egyébként minden másban.

Az elmúlt időszakban kevésbé ment a főzés, valahogy nem éreztem hozzá kedvet, mert a blogolás szerintem az öröm főzésről szól, akkor sikerül egy étel igazán jól, ha így készült és nyilván szükséges hozzá egy lelkiállapot ami vagy van, vagy nincs. Például amikor már egy muffin sem sikerült, azt éreztem, hogy ez már azért, jelzés értékű, aztán lehet, hogy a fruktóz volt a hibás.

De igazán nincs is ebben az ügyben semmi sűrgető, hiszen azt a ritmust kell megtaláljam, ami nekem jó! Ez meg mindig, mint minden rajtunk/rajtam múlik. Ennyit a filozofálgatásról, de most ehelyett a kis hétköznapi terveim végrehajtására koncentrálok inkább.

Sok még mindig a rendszerezésre váró fotóm is, no meg egyszer csak kéne egy normális fényképező is, a képek miatt, nem csak ez a kis szöcske;)
És hiába szakadt ma a hó nem tudta elvenni a jókedvem, mert végre mindjárt itt a tavasz és a sok finom friss alapanyag, ami aztán a legkedvetlenebb bloggert is azonnali főzésre sarkallja!!;)


11 megjegyzés:

  1. Szeretettel gratulálok! Nagyon jó a blogod, szerintem megtalálod majd a ritmust is:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép a blogod.És a képek is nagyon jók.Nálam nagyon sokat számít hogy milyen vagyok lelkiekben.Ha nagyon "rosszul" vagyok akkor az elkészített étel se lesz jó,valamint a képek és a bejegyzések sem sikerülnek.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kata és Niki! de aranyosak vagytok, köszönöm a dicséreteket. Örülök, hogy tetszik a blog;) Mostanában csinálgattam egy kicsit rajta és nagyon teszett, hogy kicsit jobban konyítgatok hozzá és sikerült rég tervezett dolgokat megcsinálnom végre.
    Niki, hát igen ezek a dolgok összefüggenek.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon Boldog Blogszülinapot kívánok Neked! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon boldog BLOGSzülinapot kívánok! Még sokat-sokat :)
    Hidd el, megtalálod a keresett ritmust :)
    Én is szeretem a céklát :)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Garffyka!Aronyos vagy, köszönöm, remélem tényleg meglesz az az egyensúly;) A cékla nálam is az egyik fő kedvenc.

    VálaszTörlés
  7. Majd csak ideérek már én is gyertyát fújni :-) És boldog szülinapot kívánni!

    Örömfőzés, pontosan! Erről szóljon - és erről is szól :-) Gratulálok!

    VálaszTörlés
  8. Viki, hát köszönöm:))) igen, most már az öröm is kezd megérkezni hozzá újra, hogy itt a TAVASZ!!!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon boldog blogszülinapot kívánok!:)

    VálaszTörlés
  10. Szia Szepyke!! Köszönöm, aranyos vagy:))

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz