Mostanában egyszerűen azt veszem észre, hogy rohannak a napok, mire feleszmélek már újra eljött a hétvége, a főzés és blogolás sem megy annyira jólesően, mint szokott. Inkább egy tisztító kúra körül forognak a gondolataim, de még nem sikerült rászánnom magam, például a cukor függőségemtől is irtó nehéz elszakadni:)), de jól lenne pár hétig kicsit nélkülözőbben étkezni, ezt mind testileg, szellemileg jót tenne.
Pár napja újra megnéztem a Julie&Julia c. filmet, amit ahogy bemutattak természetesen rohantam megnézni a moziba, de akkor egy picit csalódott voltam, sokat nevettem rajta, de valahogy ott volt az az érzés, hogy egy kicsit másra számítottam. Persze hozzáteszem, hogy ennek az oka főleg az óriási előzetes várakozásom miatt volt, most újra nézve más volt a helyzet sok okosságot hallottam ki belőle, például a határidők betartására vonatkozólag, amik nekem is nagyon szükségesek:) és az egész film annyira szívet, lelket melengető volt.
a Főzelékhez:Pár napja újra megnéztem a Julie&Julia c. filmet, amit ahogy bemutattak természetesen rohantam megnézni a moziba, de akkor egy picit csalódott voltam, sokat nevettem rajta, de valahogy ott volt az az érzés, hogy egy kicsit másra számítottam. Persze hozzáteszem, hogy ennek az oka főleg az óriási előzetes várakozásom miatt volt, most újra nézve más volt a helyzet sok okosságot hallottam ki belőle, például a határidők betartására vonatkozólag, amik nekem is nagyon szükségesek:) és az egész film annyira szívet, lelket melengető volt.
300 g spenót leveles spenót (fagyasztott, de ha van akkor friss), ha nincs leveles persze jó a püré is
1 zsemle
2 dl tej
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek liszt
2 kanál olaj
1-2 tk nádcukor
só, őrölt bors
A spentótot felengedjük, vágódeszkán felaprítjuk aztán mehet bele a fazékba. A zsemlét vízbe áztatjuk, amint egy picit megszívta magát és megpuhult, óvatosan kinyomkodva belőle a vízet, mehet bele ez is a fazékba. Aztán hozzá ütjük a tojást is, belereszeljük a fokhagymát, elkevergetjük felengedjük a tejjel és ha szükséges még vízzel is lehet rajta hígitani, majd feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk. Közben elkészítjük a rátntást, a két kanál olajat felhevítjük, belereszeljük a fokhagymát, picit pirítjuk. rászórjuk a lisztet azzal elkevergetjük. Kb. egy 5-8 percnyi fővés után berántjuk, párat rottyan is kész vagyunk.
300 g darált marha felsál (2x darálva) vagy szimpatikus darált husi
1 fél ek piros paprika (házi Sükösdi)
1 zsemle
1 tojás
8 levél zsálya
só, őrölt bors
A zsemlét vízbe áztatjuk itt is, majd óvatosan kinyomkodjuk belőle a vízet. A hozzávalókat összegyúrjuk, helyes fasírt rudakat vagy golyókat formázunk belőle, én a fele mennyiséghez kipróbálásképp 8 levélnyi aprított zsályát adtam, és nekem nagyon tetszett, többedjére ízlelgetve kezdünk egész jó barátságba kerülni a zsályával:)
érdekes, hogy én spenótfözeléket eddig mindig csak krumplipürével ettem (néha plusz tükörtojással is, de azt valahogy nem szeretem hozzá). ezt a zsályás fasírtot feljegyzem, mert nagyon izglmasan hangzik hozzá!
VálaszTörlésKedves ORsi, spenótfőzeléket krumpipürével, még soha nem hallottam:), szokatlanul hangzik nekem, de nem lehet rossz. Anyukám főtt krumplit szokott még csinálni néha hozzá, azt mondjuk nem nagyon szeretem hozzá. Ezt a zsályás fasirtot még más fűszerekkel is kipróbálom, de így is fincsi volt.
VálaszTörlés