2010. július 13., kedd

Bodzás Málnakrémleves


Idén készítettem először bodzaszörpöt, sajnos nagyon nem eleget az biztos, bár 4 l lett, viszont már csak 2dl figyel a fagyasztóban belőle. Amellett, hogy eszméletlenül finom édességeknek, koktéloknak, sörnek és persze gyümölcsleveseknek is nagyon jót tesz. 
Jéghidegen tényleg élményszámba ment ez a leves, mert a málnát nem kell részletezni, hogy mennyire fincsi, de bodza aromával és savanykás piszke szemekkel kiegészülve sem lett rosszabb:)
Hozzávalók:
 
200 g málna
1 dl bodza szörp
1 dl tejszín
2-3 dl tej
1/2 vanília rúd
50 g nádcukor
leves betétnek: 1 marék piszke
 

Az elkészítés roppant egyszerű, a hozzávalókat jól összetumixoljuk, a vanília rúdból kikapargatjuk a magokat úgy adjuk hozzá. Akit zavarnak málna magok, akkor mindenképpen szűrje át a egészet, én is tettem. Majd fogyasztás előtt jól hűtsük be a levest. Jó étvágyat! 2-3 személyes mennyiség.

6 megjegyzés:

  1. Édes jó istenem! Ide vele!

    Fantasztikus lett megint ez a műalkotás kérem :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Viki!
    Műalkotás:) drága vagy:))) Köszönöm! hát már küldöm is neked azonnal:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon izgalmas, biztos isteni lehet

    VálaszTörlés
  4. Kedves Bianka, Köszönöm:)) próbáld ki, hogy egy kis bodzaszörpit teszel gyümölcslevesbe, nagyon megbolodítja:)

    VálaszTörlés
  5. Hú, de jóképű levest rittyentettél; pont jó ebben a melegben!

    VálaszTörlés
  6. Szia Kata, Örülök, hogy bejön:)) fincsike volt, de már elpárolgott, cserébe minnyá megsülök olyan meleg van!

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz