2009. július 23., csütörtök

Joghurtos-Ricotta krém, szederrel



Már csak erre maradt időm, hogy ezt a kis egyszerű egy hete készített krémet posztoljam és ezek mellett búcsúzom is tőletek pár napra, mert végre egy kis időre szabira vonulunk. Nagyon kíváncsi vagyok már a tájakra, az emberekre és természetesen az ételekre is.


Jó néhány korábban készített étel gyűlt már össze, így legalább később nem lesz gond a posztokkal:) Nyáron annyira jó, hogy dúskálhatunk a pompásabbnál pompásabb gyümölcsök és zöldségek özönében!


Nem tudok betelni a joghurtos, túrós, ricottás krémekkel, de asszem a joghurt imádatról már irogattam, számtalan variációban készíthetőek, gyümölccsel, lekvárral variálva meg egyenesen isteniek, ez egy kicsit masszívabb cucc a török joghurttól, ami helyettesíthető sima joghurt, 1-2 ek. mascarpone vagy tejszín hozzáadásával.

Hozzávalók - 2 adaghoz


125 g ricotta

125 g török joghurt, 10 % zsírtartalmú

1/2 citrom reszelt héja (bio)

1 nagy ek. akácméz

1 nagy marék szeder (kb. 150 g)






Összekevertem a ricottát, joghurtot, mézet és a citromhéjat a tetejére szórtam a szedret és pihent a hűtőben egy órát és elfogyott kb. 2 perc alatt. Úgy sem lett volna rossz, ha mindezen mixelek 1-et, akkor gyönyrűséges lila krémem lett volna;)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon titokzatos vagy, nem árultad el, hol töltöd a szabadságod. Azért örülnék egy élménybeszámolónak...és érezd jól magad!
    Finom ez a desszert...látom:)

    VálaszTörlés
  2. utólag beszámolok:))) köszönöm, remélem meg lesz!

    VálaszTörlés
  3. Dear Zakir, Thank you. Im happy you like it!

    VálaszTörlés
  4. http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=187&alrovat=188&cikkid=21356&harmo=230403

    VálaszTörlés
  5. Kedves Vegavarázs! de jó, örülök neki, hogy feltetted ide is! Köszi!

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz