2009. július 22., szerda

Sárgabarackos-málnás pite, omlós és kevert tésztával


Omlós tészta amely, sárgabarackot és málnát rejt magában, kevert tésztával, bármilyen más gyümölcsökkel, őszibarackkal, szederrel, áfonyával is finom lehet.

Hozzávalók
(4-6 db mini vagy 1 nagy pitéhez)

Az omlós tésztához
16 dkg liszt
12 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 csipet őrölt fahéj
1 tojássárgája

A kevert tésztához
12 dkg tejföl
1 egész tojás
8 dkg nádcukor (itt megnöveltem a receptben eredetileg szereplő 4 dkg cukrot)
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél citrom reszelt héja (bio)
0,5 dl tejszín
6 db sárgabarack
1 marék málna
Az omlós tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük, ügyeljünk rá, hogy a vaj inkább hideg legyen, mert így lesz az omlós tésztának igazán jó az állaga. Gyúrjunk tésztát belőle. Pár percre tegyük be a hűtőbe, mielőtt még neki fognák a kinyújtásának, közben készítsük el a kevert tésztát, a hozzávalókból keverjünk tésztát. Liszttel beszórt deszkán nyújtsuk az omlós tésztából egy kerek lapot vagy ha formákkal dolgozunk akkor kis kerek lapokat. Béleljük ki velük a formákat, szórjuk rá a gyümölcsöket, öntsük rá a kevert tésztát, a tetejére tegyünk még pár szem gyümit és 160-170 fokon kb. egy óráig süssük(a vége felé időnként ellenőrizgetve).
A gyümölcs mennyiségén legközelebb növelni fogok egy kicsit, csoki sem lehet rossz benne, szóval biztos, hogy próbálkozom még a további variálgatással, de így is finom volt.
A receptet a Nők Lapja konyha 2009. májusi számában találtam, cseresznyés pite néven.

2 megjegyzés:

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz