2009. szeptember 23., szerda

Kedvenc körtés salátám



Az idő kímélő gyors és finom fogások legjobbjai közé tartozik nálam ez a saláta. Mindig készítem ősztájékán, de télen is többször a tányéromra kerül, mert egyszerűen nem tudok betelni a kéksajt/körte variációval annyira jó! Ez most a legegyszerűbb változat, de kiegészülhet még csirkével és vagy dióval, esetleg egy kis szőlővel, lilahagymával, most kolozsvári szalonna társult hozzá és az anyukámék hatalmas körte fájáról származó zamatos körte. Számomra ez az étel isteni!!

Hozzávalók:


1/4 jégsaláta

40 g francia kéksajt

20 g kolozsvári szalonna

tálaláshoz balzsamecet

és pirítós



Hát az elkészítés csak annyi, hogy a salátát összetépkedem falatnyi darabokra, a sajtot és a körtét felkockázom, a szalonnát megpírítom, aztán mindent összekeverek és nem kis élvezettel elfogyasztom:)!

3 megjegyzés:

  1. Remélem a körte hazai és nem tesco-gazdaságos. Mondjuk nem annak tűnik. Azon gondolkozom, hogy mekkora jófej lennél, ha 7végén meglátogatnád öcsédet és vinnél neki valami kaját. ;)

    VálaszTörlés
  2. jaj, nem aggódik, megyünk:))!!!nem ismerős a körte az otthoni fáról van!!

    VálaszTörlés
  3. Ez tényleg nagyon klassz, én nekem igazi őszi fogás.

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz