Citromos borsos-gyömbéres panír
3 ek liszt
2 ek étkezési keményítő
1 tojássárgája
10 ek víz
1 ek olaj
csipet sütőpor
ujjnyi gyömbér reszelve
1 tk citromos bors (fehér és zöld bors, citrom, kurkuma és curry)
1 csipet só
1 csirkemell
borsó, répa köretnek
A bundához három evőkanál finomlisztet, két evőkanál keményítőt összekevertem, kevés sütőporral, a tojássárgájával, tíz kanál vízzel, és egy evőkanál olajjal, a citromborssal és gyömbérrel csomómentes tésztává kevertem. Belemártottam a falatnyi darabokra vágott csirkemellet és bő forró olajban megsütöttem. Köretnek wokban pár ek vízben pároltam a répát és a borsót pici sóval, aztán amikor elforrt alóla a víz, kicsit meg is sütöttem, de még roppanós maradt mindkettő.A panír receptje Wang Qiang mestertől származik.
Ez nagyon klassz, és tényleg helyes kis állatkák születtek! Én is szeretem a kínai típusú panírt, viszont azt csak frissen.
VálaszTörlésnagyon szép állatkerti gyüjteményetek lett. sztem afféle gyerekek kedvence is lehet belöle;-)
VálaszTörlésNapmátka, igazad van, hogy csak frissen jó, mert másnap összefottyad egy kicsit:)
VálaszTörlésNokedlis, hát igen;) bár, hogy pont ilyen vicces állatkák legyenek, az csak a "véletlen" műve volt, de aztán az is lehet, hogy csak figyelmes szem kell hozzá, mint például a felhők formájába is sok mindent lehet bele látni.