Nem ment a blogolás mostanában olyan sűrűn, mint gondoltam. Vannak olyan időszakok, amikor egyszerűen csak a sok tenni való miatt vagy csak mert nincs ihletem arra, hogy írjak nem jutok előre a dolgokban, aztán viszont az ilyen kis "pihenő" után annál nagyobb elánnal tudom újra belevetni magam a posztokba.
Az is nagy problémám volt, hogy eltűnt a noteszem, benne van a fél agyam, egy rakat kaja ötlet, jegyzet stb., de majd egy hét keresgélés után, hál istennek megtalálta a kedves, én már teljesen kivoltam, hogy most aztán mi lesz velem? de meg lett:)) A nyaralási beszámoló is lassan készül, sok-sok bejegyzés torlódik, de lesz miből dolgoznom:)
Hasznos dolgokkal is töltöttem az időt, az utolsó lehetőségeket kihasználva, próbáltam/ok egy-két dolgot még eltenni, ez látszik is a pizza körül a pulton.
Itt az ősz, szeretem az őszt, főleg, ha ilyen gyönyörű ragyogó idő van és a sok-sok őszi finomságról ne is beszélve, az ember ilyenkor azonnal igényli a kicsit masszívabb ételeket:)
Mióta írom a blogot még jobban odafigyelek a szezonális gyümölcsökre-zöldségekre és nagyon hálás vagyok a természetnek értük, hihetetlenül sokszínűek és gyönyörűek. Pl. új felfedezés számomra a friss füge, párszor már ettem korábban, de most ért a kattanat, hogy ez mennyire finom!!!! Nem készült belőle semmi extra, mert megettem mind úgyahogy volt, majd talán jövőre.
A nagy eltevésben készítettem házi kechupot, egy picit átalakított Jamie Oliver recept alapján, nem sokára felteszem, de előtte egy kis paradicsom lét is csináltam és ebből maradt a paszírozás után egy sűrű kis paradicsom krémem, ami az alapját képezte ennek a pizzának.
A pizza tésztát közel hasonlóan készítem mindig, kicsit szoktam csak eltérni az arányokkal, most ez így nézett ki.
250 g liszt
3 g szárított élesztő
1 tk só
1 tk cukor
1 ek olívaolaj
1 dl víz
Került rá:
2 ek paradicsom szósz
2 gerezd fokhagyma
só, 2 tekerésnyi őrölt bors
Tetejére
250 g tintahal karika
1 kis marék bazsalikom
paradicsom karikák
füstölt sajt+ medvehagymás keménysajt
A tintahal karikákat megtisztítom, előfőzőm őket, sós vizben, kb. 4-5 percig. Fontos, hogy a tintahal karikát ne főzzük túl, mert akkor sajnos egy radírgumi szerű képződményünk lesz, viszont ha pont jó, akkor mennyei élményben lesz részünk.
A pizza tésztát összegyúrom és kézzel dagasztom pár percig, aztán pihetnetem kb. fél órát. Ezután újra átgyúrom és egy kiolajozott pizzasütő formába egyengetem.
A paradicsom szószba belereszelem a fokhagymát, sózom, borsozom rákenem a pizzára. Megszórom egy kis bazsalikommal, a tintahalkarikákkal, paradicsomkarikákkal. A tetejére mehet egy nagy adag sajt, sütőbe vele, aztán jöhet az otthoni szieszta.
Kíváncsi vagyok a házi ketchupra!
VálaszTörlésNagyon guszta ez a pizza, s én még nem ettem soha tintahalat. Ezt is ki kellene próbálni.
Én is visszavettem egy kicsit a blogolásból, nincs annyi időm és írnivalóm, de szerintem ez nem baj.
Fel is teszem hamarosan:))
VálaszTörléstényleg nem baj, munka és egyebek mellett nem olyan egyszerű, de az a lényeg, hogy élvezzük amikor csinálni tudjuk:))) de attól még szívesen csinálnám ezt is!