2010. augusztus 4., szerda

3 Ribizlis túrós muffin keksz alapon

Updatelnem kellett ezt a sütit, mert már vagy ötödjére csinálom. Bár ez tényleg egy türelem muffin, mert csak másnap szabad megenni, de minimum egy fél napot a hűtőben kell töltenie, hogy finom legyen. Megtapasztaltam, mert mindig megpróbáltam idő előtt megenni. Az biztos, hogy megéri kivárni, viszont sajna egy pillanat alatt lehet elpusztítani:)

Kekszalaphoz:
150 g vajas kakaós keksz (itt bő a lehetőségek tárháza a kekszekkel variálhatunk, tehetjük akár teljesen egészségessé teljes kiőrlésű zab vagy zabpelyhes verziókkal)
1 kk fahéj, itt is kilehet próbálni több fűszert én például a gyömbért mindenképp kipróbálom egyszer csak
100 g vaj

Töltelék:
250 g túró (Ildy is rájött, hogy jó működik vele:)
1 tojás
100 g barna cukor (Demerarra)
1/2 vaníliarúd
1/2 citrom reszelt héja
1 marék ribizli vegyesen (fehér, fekete (Josta), piros vegyesen), de bárminemű bogyóssal és egyebekkel működik
A töltelékeknél is sokféle ízesítés szóba jöhet, főleg a sajtkrémesnél, pl.  nagyon citromosan, de még biztos készül majd sokféle verzió)

Tetejére:
1 dl tejföl
1/2 vaníliarúd
50 g cukor
2-3 ek citromlé

 Elkészítés az itt már ismertetett módon:)

2 megjegyzés:

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz