2010. április 29., csütörtök

Medvehagymás padlizsán rakottas

A padlizsán az egy finom kaja, a padlizsánkrém isteni, a muosaka is mennyei, de a joghurtos padlizsán saláta is az egyik kedvemcem Ez a padlizsános rakottas úgy alakult, hogy az itthon található alapanygok alapján egyszer csak felcsillant az agyamban a világosság, hogy mit is szeretnék belőlük csinálni és lehetőleg lightosabb étel kerekedjen belőle. Mivel volt itthon medvehagyma, kézenfekvő volt, hogy teszek bele, mert a jó kis fokhagymás aromája remekül kerekítette az ízeket. Hidegen is melegen is nagyon jó volt, tönköly kiflivel eszegettem, tunkolgattam a jó kis padlizsános-paradicsomos szaftját ebédre, vacsorára:))
Hozzávalók:
2 kisebb padlizsán
1/2 csokor medvehagyma
2 nagyobb szelet edami sajt
1 kis maréknyi maradék sült tarja, de ez darált husival is működik
3 dl paradicsom szósz (paradicsomból)
só, őrölt bors, bazsalikom, borsikafű
3-3 dkg edami, vöröscheddar, grana padano sajt
A padlizsánt felkarikázzuk, majd besózzuk és egy 15 percig pihentetjük. Ezt közevtően kicsit kinyomkodjuk, és szőlőmajolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük egy serpenyőben. Egy kisebb jénai aljára sorakoztatjuk a sült padlizsán felét, megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. Majd rátesszük a felcsíkozott sülthusit, megpakoljuk a medvehagymával és befedjük a 2 sajt szelettel. Végül rétegezzük rá a maradék padlizsánt, szórjuk meg a fűszerekkel, sóval, borssal. Öntsük nyakon a paradicsommal és reszeljük rá a sajtokat, előmelegített sütőben 20 percet süssük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz