2010. április 16., péntek

Újhagyma krémleves húsgombócokkal

Nagyon izgatott, hogy újhagymából milyen krémlevest lehet csinálni, hagyma levest viszonylag sűrűn készítek, mert imádjuk. Nagyon kellemesen, lágyan hagymás lett a végeredmény, amit húsgolyókkal turóztam fel, mivel önmagában ebédre szántam.(na jó még ebéd után picivel mégis csak kellett egy kis palacsinta, mi lesz így a lightosítási terveimmel ajajaj:))

Hozzávalók:

a húsgobócokhoz:
200g darált marhahús
1 tojás
3 ek zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
2 ek olaj
só, őrölt bors

A petrezselymet apróra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük és állni hagyjuk 20 percig. Majd kis golyókat gömbölygetünk belőlük, amit zsemlemorzsában meghempergetünk. 2 evőkanál olajon aranybarnára sütjük.

a leveshez
2 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 közepes krumpli
1,2 l húsleves
1,5 dl tejszín
2 ek vaj
snidling

Az újhagymát felkarikázzuk és a vajon megpároljuk, kb. 5 perc alatt. Belereszeljük a foghagymákat, rátesszük a felkockázott, megpucolt krumplit pár percig még együtt píritjuk, majd felötjük a levessel, sózzuk, borsozzuk Amint a krumpli megfőtt, felötjük a tejszínnel és botmixerrel összemixeljük. Tálalásnál  beleteszük ízlés szerint pár húsgolyót és bőven megszórjuk aprított snidlinggel. kb. 3 adagnyi lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz