hát nem éppen egy Húsvéti étel tudom, de viszont a héten készítettem és nagyon finom. Nem sokban tér el a hagyományos verziótól, ami szerintem zseniális. Lehet turbózni ezzel azzal;) ki mint szeret. Reszelt citromhéjat tettem bele ettől kellemesen felfrissült az íze. A gyöngytúkoknak:) is készítettem egy korábbi "szakkörön":), akkor citromhéj nélkül. Nem éri meg készen venni, mert az elkészítése egy szempillantást vesz igénybe. Modjuk a csicseri beszerzésében, előnyöm, hogy két irányban is 5 perc távolságban elérhető. A gyöngytúkoknak:) is készítettem egy korábbi "szakkörön":).Nem nagyon éri meg készen venni, mert az elkészítése egy szempillantást vesz igénybe.
Sajnos nem igazán tudom, hogy mivel fogok a későbbiekben fotózni, mert nem kellett volna szegénykét "szöcskézni, most úgy néz ki, hogy ez sem lesz egy darabig:( Így a Húsvéti sütés-főzésről nem tudom, hogy betudok-e számolni, de azért remélem valahogy megoldom. Azért még sikerült lefotóztnom a hétvégén Anyókáméknál beszerzett, metszés után maradó rügyes barackfa ágakat, amik gyögyörűen virágba borultak és bódító tavasz illattal árasztották el a szobát:)
Hozzávalók
200g csicseriborsó konzerv (lehet persze főzni is a szárítottat, ha van erre időnk)
1 gerezd fokhagyma
1 ek tahini (szezámkrém, törökboltokban, Ázsiában lehet kapni)
2 ek olíva olaj
1/2 citrom leve és reszelt héja (bio)
só
A hozzávalókat botmixerrel pürésítjük, végül hozzáreszeljük a citromhéját is. Legalább egy éjszakát hűtjük, hogy az ízek összeérjenek. Török zsemlével, pitával, pirítóssal, salátába, husihoz öntetként vagy ahogy csak szeretnénk úgy eszegetjük. Ezt a mennyiséget én jó pár nap alatt tüntettem el.
Mindenkinek nagyon szép Húsvétot kívánok!
Én is kívánok Neked vidám és békés húsvétot:)
VálaszTörlésÉn is kívánok kellemes ünnepeket:)
VálaszTörlésMilyen jó kis friss ízvilágú kencét készítettél! Ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésSzia Felhőlány, örülök, hogy tetszik, nagyon rávagyok kattanva a kicsit citromos-sós krémekre:)) próbáld ki, mert tényleg finike.
VálaszTörlés