2010. augusztus 9., hétfő

Túrókrém sárgabarackos amarettivel

Még hétvége előtt készült ez a pikk-pakk desszert, mielőtt elutaztunk pár napra Sarmira, ahol tavaly is jártunk és újra élvezhettük a helyiek elképesztő vendég szeretetét, terüjj-terüjj asztalkámmal, isteni padlizsánkrémmel, irkasalátával, csorbákkal, friss disznó vágásból származó sült husikkal, gretárral, muzséj-jel, töpörtyűvel. Szóval párnapig kb. csak dinnyén kéne élnem:))) Na de térjünk vissza a túrókrémhez, ami tényleg nagyon fincsi volt, pedig kb. 5 perc volt elkészíteni, én nagyon szeretem az ilyen túrós-gyümölcsös krémeket, aránylag sűrűn készítek ilyesmit, viszont egyre kevésbé veszem meg a bolti nyalánkságokat.

Hozzávalók:

a barackos részhez:
6 db zamatos sárgabarack
12 db amaretti keksz
3 ek barna nádcukor

a túrókrémhez
25 dkg túró
2 ek tejszínes sajtkrém
1/2 rúd vanília
3 ek cukor

Külön tálkába tesszük a hozzávalókat és botmixerrel és kikeverjük. A túrókrémnél a vaníliát ketté vágjuk és a kikapart magokat tesszük a krémbe, de használhatunk vanília eszenciát is természetesen. (én nagyon szeretem látni a fekete kis pöttyöket, de egyszer azért csinálok esszenciát, mert azért kiadósabb.) Aztán óvatosan poharakba rétegezzük a krémet és minimum egy 20 percre betesszük a mélyhűtőbe. 2-3 személyes mennyiség.



2 megjegyzés:

  1. Én erről még lemaradtam, pedig kár lett volna:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Kata, dehogy maradtál, hát itt vagy;) bár azt mondta a zöldséges, hogy nem sokáig lesz már sárgabarack sajna.

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz