2009. szeptember 30., szerda

Padlizsános cukkinis kusz-kusz


Sokszor készítek magamnak ebédre valami egyszerű ételt, ami általában zöldségfélékből és bulgurból/kusz-kuszból vagy valamilyen rizsből vagy lencse féléből áll. Ezekből dobálom a wokba illatos fűszerekkel éppen a hűtő tartalma és kedvem szerint ami tetszik vagy megkívánom.

Ez az étel most így alakult:


3 vastag karika padlizsán

5-6 karika cukkini

1/2 lilahagyma

1/2 csípős kápia paprika

1 tk kurkuma

1 kis maréknyi bazsalikom

1 tk fahéj

3 ek kusz-kusz



Előkészítettem a zöldségeket: a lilahagymát felszeleteltem, a padlizsánokat felkockáztam, a cukkini karikákat pedig félbe vágtam, a csípős kápiát kis kockákra aprítottam.

Wokban olajat hevítettem, rádobáltam a zöldségeket, sütöttem őket amíg épphogy megpuhultak és egy kicsit meg is pirultak. Fűszereztem a kurkumával és a fahéjjal, valamit a bazsalikommal. Végezetül hozzákeverem a kusz-kuszt és öntöttem hozzá kb. fél dl vízet, jól átkeveretem és lefedtem egy fedővel a wokot és úgy hagytam legalább 15 percig pihenni. Ennyi idő elég volt ahhoz, hogy a kusz-kusz megpuhuljon és az étel elkészüljön és már dobozolhattam is be másnapra az irodába ebédre.

2 megjegyzés:

  1. Mindig elhatározom, hogy kipróbálom a kusz-kuszt, azután valahogy elfelejtem dolgot.
    A padlizsánt, cukkinit meg szinte mindenhogyan szeretem.
    Szóval lesz kusz-kusz is már egyszer, de tényleg...:)

    VálaszTörlés
  2. Próbáld ki, mert nekem bevált nagyon, a bulgur és a kusz-kusz felfedezése nagy újdonság volt a "szokványos" rizs, krumpli mellett.

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz