2010. április 28., szerda

Medvehagymás szőlőmagolajos babpástétom


Maga a tökéletesen egészséges vaj helyettesítőnek terveztem, de wasabi csípősségű lett az egyébként nagyon fincsi kenőke lett. Biztos, hogy készítek még ilyet, mert nagyon ízlett. Bár nem tudom, hogy ez teljesen normális-e, hogy 7 szál medvehagymától lett ennyire csípős? Ez engem azért annyira nem zavart, na de most már végre medvehagymához jutottam, bár eddig szerencsés helyzetben voltam 2 évig mert kaptam egy rakatot. Most meg medvehagyma szezon elején még nem szántam rá egy kisebb vagyont, de most már 300 körül nagyon szép nagy csokrot lehet kapni a Csariban. Annyi mindenre jó a medvehagyma, csodás egy növény tényleg, most biztos porondon lesz nálunk, mert kár volna kihagyni a táplálékaink közül.


Hozzávalók:

100 g levesben főtt bab (lefagyaszva a legutóbbi bablevesből)
7 levél medvehagyma
2 cl szőlőmag olaj (egy kupica)
só, őrölt bors

Hát az elkészítés nem egy hosszasan ecsetelhető dolog, mixeljük össze:) Diós kenyérre, jó vastagon kenve megvacsoráztuk mind.

5 megjegyzés:

  1. Milyen jó ötlet! Hétvégén készülünk piknikezni, ez nagyon jó lesz! :)
    Én ha magában rágcsálom a medvehagyma levelét, úgy sem csíp, bár imádom az erőset, úgyhogy az én érzékelésem ilyen szempontból nem mérvadó...:)

    VálaszTörlés
  2. Elképzeltek csurgó könnyekkel falatozni :-) Nekem mindig csurog a könnyem a csípőstől! Ez meg ha wasabi-s lett, juuuuuuuj :-)))


    Egyébként meg szuper jó ötlet!

    VálaszTörlés
  3. Szia Felhőlány,
    Örülök, hogy tetszik, próbáljátok ki nyugodtan, piknikezéshez is jól fog jönni, de grillezéshez is eltudom képzelni, valami grill husi mellé.
    Én is imádom az erőset, csípőset:)) a kolleganőmmel 2 hetente elpusztítunk egy kis bödönnyi pepperónit:) A páromnak is nagyon ízlett, úgyhogy ezt készíthetem máskor is:))

    Szia Viki, Hát a könnyeim nem csorognak, csak az arcom pirul és az orrlyukaimon süvít a forróság:)))) Igen engem emlékeztetett a wasabi-ra, akár még sushira is eltudom képzelni. Az első találkozásom a wasabi-val, az volt, hogy bekaptam egy kis diónyi mennyiséget, hát, utána volt egy kis harc az elemekkel..:)))de azért imádom.

    VálaszTörlés
  4. nagyon ugyes gondolat! :) kiprobaljuk, ha lesz medvehagyma ...

    VálaszTörlés
  5. Sziia :) köszönöm, fagyasztott vagy száríott verzióval is megpróbálhatod :)

    VálaszTörlés

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz