2009. június 23., kedd

Cápaharcsa rudacskák kókuszosbundában - citromos joghurtos mártogatóval

Hozzávalók:

350 g cápaharcsa filé
1 tojás, liszt, zsemlemorzsa, kókuszreszelék
só, örölt bors

A halfilét aranyos kis rudacskákra vágom, sózom, borsozom és bepanírozom, annyi különbséggel a hagyományostól, hogy egy nagy marék kókuszreszeléket teszek a zsemlemorzsába. Forró olajban kisütöm.

Citromos joghurtos mártogató

4 nagy ek natúr joghurt, nálam török 3,5 %
1 tk mustár
1/4 bio citrom reszelt héja és leve
1 nagy evőkanálnyi főtt krumpli

Tálba morzsolom a főtt krumplit, villával pürésre nyomkodom, hozzáadom a többi hozzávalót és jól elkeverem, kevésbé lustik mint én:), nyomhatnak rá egyet botmixerrel.
Nekem ez nagyon bejött, lightosabb verzió és mégis nagyon finom így halacskához meg különösen jó volt, de grillezett csirkéhez is biztos passzolna. Sült krumpli készült még mellé.
2 adag lett a megadott mennyiségekből.

2 megjegyzés:

  1. Csak nyelek és nyelek...mit mondjak?
    Hogy imádom a cápaharcsát?! Hogy egy citromos mártogatóval felséges lehet?! Nagyon megkívántam...(sajnos ritkán veszek, nem túl olcsó...)

    VálaszTörlés
  2. :))))) most legszívesebben küldenék neked egy kicsit:)))
    Szerintem más halacskából is finom lehet, akár harcsából, pontyból, bár nem nagyon vannak olcsó halak, én is inkább kissebb mennyiségekre szoktam benevezni vagy akciósan lövöm:)

    VálaszTörlés