Nem tehetek róla, előszeretettel nyúlok időnként a muffinhoz, mert azért én szeretem, bár a sütésnél figyelnem kellett volna egy kicsit, mert 11 fele már álmoska voltam:) úgylátszik és megkokszolódott pöppet. Reggelire, tízóraira kézen fekvő, de csak úgy is szívesen készítek néhanapján. Most az irodába vittem belőle:), haza már nem hoztam:)
Hozzávalók
200 g tönköly liszt, fehér
50 g tönköly liszt, teljes kiörlésű
200 g meggy
1 kis doboz natúr joghurt
1 citrom reszelt héja (nálam, bio)
160 g nádcukor
100 g vaj
1 tojás
1 kk sütőpor, 1 kk szódabikarbóna
1 tojás
1 kk sütőpor, 1 kk szódabikarbóna
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A muffinál szokásos módon a nedves és száraz hozzávalókat külön tálban összekeverjük. A kicsit megolvasztott vajhoz mehet a cukor, joghurt, tojás és a citromhéj. A lisztekhez pedig a sütőport és a szódabikarbónát adjuk. Lazán összeforgatom a két tál tartalmát és a kimagozott meggyet is hozzákeverem. Kb. 15-20 perc alatt világos barnára sütöm (nem feketére:), néhány tetejére jutott még egy kis maradék mandula pehely is.
Ez már idei meggy? Milyen klassz! Én is szeretem keverni a liszteket. Ennyi kokszolódás meg csak jót tesz neki (persze én mindent jól megsütve szeretek...:)
VálaszTörlésIgen ez már idei, igen a liszteket én is próbálom kevergetni, hogy legyen benne egy kis rost is:), így kisebb lelkiismeret furdalással eszem őket egymás után:))
VálaszTörlésA koksztól viszont félek és eléggé mániásan lekapargatom :)