Az autentikus változat persze a mangó lassi, én most málnával készítettem ezt az indiai eredetű joghurtos frissítő italt, de idén csináltam már eperből is. A Complete Indian Cookingban láttam pisztáciás és fűszeres verziót is, ezeket is kipróbálom majd egyszer. A nagy melegben jól jönnek az ilyen frissítők, a török boltban ahol vásárolni szoktam az eladó fiú mesélt nekem egy sós változatról is ami joghurt, fele arányú víz és só keveréke, ez is nagyon érdekes.
Hozzávalók: 1 adaghoz
1 nagy marék málna
150 ml török joghurt 3,5 % v. bármilyen natur joghurt
50 ml mentes ásványvíz
(!Össz. oldott ásványianyag tartalom, lehetőleg kevesebb mint 600 mg/l)
1 tk méz, ízlés szerint több
A málnát egy kisebb szűrőn áttörtem, hogy megszabadítsam az italt a málna magoktól. Aztán botmixerrel összemixeltem a hozzávalókat.
A fotó Leeloo barátnőm egyik ajándékba kapott gyönyörűséges mandalájával készült.
Nem próbáltam még, de nagyon ötletesnek tartom, könnyű üdítő lehet így joghurttal és ásványvízzel.
VálaszTörlésjól esik nagyon a melegben a savanykás joghurtos gyümölcsös itóka:) meg egyébként nagyon szeretem a joghurtot:)
VálaszTörlés